Dárdaié a jövő a Herthánál - új szerződést kaphat magyar segítője is

Már zajlanak az egyeztetések. Csak négy csapatnál voltak eredményesebbek nála.
Dudás Gábor 2016. november 15., kedd 7:36
Már zajlanak az egyeztetések. Csak négy csapatnál voltak eredményesebbek nála.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 15., kedd 7:36

 

A Kicker információi szerint már zajlanak az egyeztetések Dárdai Pál, valamint stábtagjai, Rainer Widmayer másodedző, valamint Petry Zsolt kapusedző szerződésének meghosszabbításáról – elsőként Petryvel ültek le. A másodedző és a magyar kapusedző családi okok miatt gondolkodik még a lehetőségen, mivel egyikük közeli hozzátartozói sem Berlinben, hanem Németország délnyugati részén élnek.

A trió kontraktusa papíron a szezon végén lejár, de a klubvezetés már megbízta Michael Preetz klubmenedzsert, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban egyezzen meg a szakmai minkáért felelős hármassal. Mint a lap írja, Widmayer és Petry szerződése nyárig szól, Dárdaié viszont május 31-ig, utána – ha nem jutba dűlőre a klubbal – határozatlan idejű megállapodás mellett bármikor visszamehet a Hertha utánpótlásába edzőnek (ez a kivételes felállás új szerződése esetén is megmarad a cikk szerint).

 

A berliniek elnöksége viszont mindenképpen az első csapatnál akarja tartani a magyar vezetőedzőt, akinek a vezetésével remekül szerepel a Hertha az idei szezonban, sőt, a Kicker rámutatott arra, mennyire eredményes a fővárosi gárda azóta, hogy Dárdai az edzője.

2015. februári kinevezése óta a Herthánál csak négy klub tudott több pontot szerezni a Bundesligában:

Bayern München: 145 pont

Borussia Dortmund: 126

Bayer Leverkusen: 105

Borussia Mönchengladbach: 100

Hertha: 87

 

- Tovább akarjuk gazdagítani azt a kincseskamrát, amely ebben a klubban megvan – és ugyanezzel az edzői stábbal akarjuk folytatni a munkát – idézi a lap Preetzet.

A cikk szerint Dárdainak sincs ellenvetése a közös munka folytatását illetően, de egy kikötése van: szeretné továbbra is sorra beépíteni a fiatalokat, így a ’99-es születésű Arne Maier és Florian Baak is az első csapatnál folytatja döntése szerint, és amennyiben ezt az irányt a klubvezetésnél is elfogadják, mindenképpen maradna a felnőttek kispadján.

Mindeközben a háttérben is folynak az alkudozások: a lap úgy tudja, hogy a Hertha küldöttsége (Preetz, valamint Ingo Schiller gazdasági vezető és Tom Herrich ügyvezető) a Távol-Keleten tárgyalt egy tehetős befektetővel.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz