Dárdai Pál 12 milliárdra vár - igazolni sem tud a magyar edző

Ha a főbefektető továbbra sem fizet, a nyári átigazolási tervek is veszélybe kerülnek a Herthánál - állítja egy berlini lap.
Dudás Gábor 2021. július 4., vasárnap 16:14
Ha a főbefektető továbbra sem fizet, a nyári átigazolási tervek is veszélybe kerülnek a Herthánál - állítja egy berlini lap.
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 4., vasárnap 16:14

A Berliner Zeitung (BZ) számolt be arról, hogy a Hertha továbbra is hiába vár arra, hogy Lars Windhorst, a klub főbefektetője kifizesse tartozását a csapat felé. Az üzletembert még áprilisban szólította fel a klub, hogy lefoglalja a részvényeinek egy részét, ha nem utal, így a 85 milliós tartozásából 20 milliót törlesztett is.

A fennmaradó 65 millió eurót július 1-jén (35 milliót - hozzávetőlegesen 12 milliárd forintot) és augusztus 15-én (30 milliót) kellene (kellett volna) átutalnia a Herthának a megállapodás szerint, de a BZ azt írja, szombaton nem történt meg a pénzmozgás.

Windhorst viszont azt állítja, hogy a pénzt elküldte, amely így talán hétfőn kerülhet a klub bankszámlájára...

Az állítólag 2,5 milliárd eurós kintlévőségeket maga előtt görgető mágnás pénzére pedig komoly szüksége volna a Herthának és a május végén szerződést hosszabbító Dárdai Pál vezetőedzőnek, aki az összeg egy részéből erősíthetné meg csapatát.

Az előző idényben a kiesés elől sikerrel menekülő berlini gárda egyelőre csak az ingyen igazolt (visszatérő) Kevin-Prince Boatenget tudta felmutatni érkezőként, ami nem sok jóval kecsegtet Dárdaiék számára.

Arne Friedrich sportigazgató egyelőre próbálta nyugtatni a kedélyeket a fővárosi lap cikke szerint.

- A kritikus vélemények ellenére fontos megjegyezni, hogy Lars Windhorst eddig is jelentős összeget fektetett be a klubnál, és hogy a pénze nélkül sokkal nehezebb helyzetben volnánk - mondta a klubvezető.

Olvastad már?
Eb 2020: Öt olasz a torna álomcsapatában, Ronaldo kimaradt - az összes hír az Európa-bajnokságról itt!
Június 11. és július 11. között, 12 UEFA-tagország 11 városában - köztük Budapesten - rendezik meg a 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A csakfoci.hu részletesen foglalkozik az Eb-vel és minden vele kapcsolatos hírrel Eb-rovatában!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz