Dárdai, az olcsó megoldás: 100 millió eurós bukta után maradhat a Hertha élén - sajtóhír

Az egyik berlini lap szerint is jó esély mutatkozik arra, hogy Dárdai Pál marad a Hertha BSC szakvezetője a következő idényre is, de a korábban felmerülteknél kevésbé "romantikus" okokat sejt a háttérben a szerző. 
Dudás Gábor 2021. május 27., csütörtök 9:15
Az egyik berlini lap szerint is jó esély mutatkozik arra, hogy Dárdai Pál marad a Hertha BSC szakvezetője a következő idényre is, de a korábban felmerülteknél kevésbé "romantikus" okokat sejt a háttérben a szerző. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. május 27., csütörtök 9:15

Korábban már beszámoltunk arról, hogy német sajtóinformációk szerint Fredi Bobic, a Hertha leendő klubmenedzsere is Dárdai Pál vezetőedzővel képzeli el a következő szezont. Akkor azt írták, a magyar szakember mellett szól, hogy nagyon jól ismeri a csapatot, és Bobic is resptektálja azt a munkát, amivel Dárdai stabilizálta és elmozdította a kiesőhelyről a Herthát.

A Berliner Kurier már kevésé "pátoszos" okokat sejt a háttérben, amikor arról ír, hogy Dárdai valóban maradhat a kispadon. Ennek azonban a lap szerint javarészt anyagi okai lehetnek.

A fővárosi klub ugyanis jelentős, hozzávetőlegesen 100 millió eurós veszteséget könyvelhetett el eddig a koronavírus-járvány miatt, így a Herthánál minden téren azon dolgoznak, hogy minél gazdaságosabban menjen a csapat működtetése a következő hónapokban. Ennek függvényében dönthetnek a Kurier szerint az edzőkérdés, valamint a játékoskeret kapcsán is.

Leszögezik a cikkben, hogy a Herthánál nagyon hálásak amiatt Dárdainak, hogy megmentette a további pénzügyi pofontól a klubot azzal, hogy benntartotta a csapatot a Bundesliga 1-ben, hiszen egy osztályváltás "igazi szuperkatasztrófa" lett volna a berliniek számára gazdaságilag is. Ezért is dönthet úgy a leendő klubmenedzser, hogy a magyar szakember maradjon a továbbiakban is a kispadon. És mert így úszhatná meg a nyarat a legolcsóbban a Hertha...

Egy biztos: egy új edző új játékosokat kérne, amihez sok pénzre lenne szükség. Dárdai viszont az olcsó megoldás lehet. És nem csak azért, mert nem kér olyan orbitálisan nagy fizetést, mint mondjuk korábban Jürgen Klinsmann.

A magyar edző korábbi időszakában (2015-2019) többször is elmondta, hogy szeretne akár 100 millió eurót elkölteni új játékosokra, de most már jóval kevesebbel is beérné. Ehelyett inkább tovább öntözné azt a kis növényt, ami sikerült megmentenie, és csak célzottan, egyes posztokon erősítené meg az együttest. (...) Bobicnak gyorsan döntést kell majd hoznia Dárdai sorsáról - akinek a 100 milliós veszteség lehet az egyik legnagyobb ütőkártyája edzőként" - fogalmaznak.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz