Gulácsi komoly riválist kap a nyáron - a németek szerint van, amiben jobb lehet a magyarnál

Yvon Mvogo négy éve alapembere a Young Boysnak, nyáron azonban országot vált, hogy megnehezítse a magyar Gulácsi Péter helyzetét. Elsőként a 22 éves kapus reakcióidejét emelik ki.
Budai László 2017. április 10., hétfő 20:11
Yvon Mvogo négy éve alapembere a Young Boysnak, nyáron azonban országot vált, hogy megnehezítse a magyar Gulácsi Péter helyzetét. Elsőként a 22 éves kapus reakcióidejét emelik ki.
Szerző: Budai László 2017. április 10., hétfő 20:11

Az RB Leipzig nemrégiben bejelentette, hogy a 2018/19-es szezonban már a Young Boys jelenlegi kapusa, Yvon Mvogo is a lipcseieket erősíti. A klub nyíltan azzal a céllal szerződteti a labdarúgót, hogy komoly riválisa legyen Gulácsi Péternek, a jelenlegi első számú kapusnak.

A sachsen-fernsehen.de német honlap is úgy véli, hogy komoly csata lesz a következő szezon előtt a kezdőbe kerülésért. Az oldal röviden be is mutatja Mvogót, aki 22 éves kora ellenére már negyedik éve alapembere együttesének, amellyel 145 mérkőzést játszott a svájci sorozatokban, ebből 42-t hozott le kapott gól nélkül, emellett van 25 európai kupában lejátszott találkozója is.

 

A lap szerint bár érdekesség, hogy a két kapus egyforma magas – 190 centiméter -, mégis teljesen más típusúak. A magyart komplex, teljes kapusnak írja le, míg a kameruni-svájci labdarúgónak elsősorban a reakcióidejét emeli ki, amiben egyértelműen kiemelkedő. Ami a két kapus értékét illeti, a Transfermarkt szerint Mvogo 3 milliót, Gulácsi 2,5-et ér.

- Nagyon ambiciózus kapus, aki velünk akar újabb szintet lépni. Nagyon örülünk, hogy ilyen korán elkötelezte magát hozzánk – mondta a játékos leigazolásával kapcsolatban Ralf Rangnick sportigazgató, Mvogo pedig már elszántan beszélt a jövőjéről.

- Nagyon céltudatos és fiatal csapat a Leipzig, éppen olyan, amely illik hozzám. A csapat segíthet abban, hogy tovább fejlődjek, logikus lépés volt, hogy ideigazolok. Nagyon boldog vagyok, hogy a Lipcse része lehetek a nyártól – mondta a friss szerzemény.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz