Bundesliga: Visszatérhet Dárdai, két együttes kispadjára is jelölt - sajtóhír

Sajtóhírek szerint két német élvonalbeli csapatnál is jelölt a vezetőedzői posztra Dárdai Pál, aki idén nyáron hagyta ott a Hertha BSC-t.
Nyikes Zoltán 2019. november 11., hétfő 18:02
Sajtóhírek szerint két német élvonalbeli csapatnál is jelölt a vezetőedzői posztra Dárdai Pál, aki idén nyáron hagyta ott a Hertha BSC-t.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 11., hétfő 18:02

Mint ismert, szombaton a német élvonalbeli 1. FC Köln menesztette Achim Beierlorzer vezetőedzőt, akinek az utolsó meccsén az újonc hazai pályán kikapott 2-1-re a Hoffenheimtől, így az utolsó előtti helyen áll a 11 mérkőzésen szerzett hét ponttal.

"Sajnálom, hogy meg kellett tennünk ezt a lépést, mert nagyra becsüljük Achimot, de a remélt sportsikereket nem sikerült vele elérnünk, a mi célunk pedig az, hogy mindent megtegyünk a Köln sikeréért" - fogalmazott az egyesület közleményében Frank Aehlig sportigazgató, aki ideiglenesen az eddig segédedzőként dolgozó Andre Pawlakot és Manfred Schmidet nevezte ki a csapat élére.

A német sajtóban ezzel egyidőben természetesen megkezdődtek a találgatások arról, ki lesz a Köln új vezetőedzője,

az egyik jelöltként pedig a magyar szakembert, Dárdai Pált nevezték meg,

aki nyáron hagyta ott a Hertha BSC-t 4,5 év után. Dárdai mellett a korábban a VfB Stuttgart élén dolgozó Tayfun Korkutot is emlegetik a Köln kispadjával kapcsolatban.

A morgenpost.de azonban nemcsak az újonc együttest, hanem

a Szalai Ádámot foglalkoztató Mainzot is megemlíti Dárdai lehetséges következő klubjaként,

hiszen az Union Berlin elleni hétvégi vereség után Sandro Schwarz vezetőedzőnek is mennie kellett.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz