Bundesliga: Megyerinek németül kell beszélnie az új magyar vezetőedzővel

A kapusedzője jelezte a válogatott kapusnak, hogy van a klubnál egy magyar edző is.
Budai László 2016. november 23., szerda 10:00
A kapusedzője jelezte a válogatott kapusnak, hogy van a klubnál egy magyar edző is.
Szerző: Budai László 2016. november 23., szerda 10:00

Megyeri Balázs elmondta, Radoki Jánossal németül kell társalognia, az új vezetőedző ugyanis ezt követeli meg egységesen az egész öltözőtől. A Greuther Fürth új edzője 2000-ben volt a magyar válogatott keretének a tagja, de pályára nem lépett.
- Új edzőnket azóta ismerem, amióta a csapathoz igazoltam. A kapusedzőnk jelezte, hogy van az U19-nél egy magyar származású edző. Kinevezése után egyből belecsapott a lecsóba, egyből két edzést vezényelt, az látszik, hogy szereti a rendet. Velem is németül beszél, tőlem is ezt várja el, ezt mindenkitől megköveteli az öltözőben, mert ez a hivatalos nyelvünk a pályán - mondta Megyeri az M4-nek.

A kapus egyébként nyáron igazolt Németországba a Getafe csapatától. Hozzátette, a döntése hátterében az állt, hogy a német másodosztály szerinte erősebb, mint a spanyol, míg a Bundesliga I és II között pedig nem akkora a távolság színvonalban. Csapata jelenleg a 13. helyen áll, és bár előzetesen nem helyezésben, hanem megszerzett pontokban gondolkodtak a klubnál, azért mindenki bízik abban, hogy ennél feljebb lépnek a tabellán.

Ez már Radoki János feladata lesz, aki edzőként elsősorban eddig a fiatalokkal dolgozott, a harmadosztályú Heidenheimnél pedig erőnléti tréner is volt. 2013 óta munkálkodott a Bundesliga 2-ben a 13. helyen álló Greuther Fürth utánpótlásában, az U19-es csapatot irányította.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz