Fotó: bild.de

Békejobbot nyújt a Dárdaiban hatalmasat csalódó új Hertha-elnök: "Ő egy kék-fehér legenda, és örökre az is marad"

Elbukta az elnökválasztást Frank Steffel, aki mellett Dárdai Pál is kampányolt. Az új Hertha-elnök, Kay Bernstein szeretné egységesíteni a berlini klubot.
Nyikes Zoltán 2022. június 29., szerda 14:41
Fotó: bild.de
Elbukta az elnökválasztást Frank Steffel, aki mellett Dárdai Pál is kampányolt. Az új Hertha-elnök, Kay Bernstein szeretné egységesíteni a berlini klubot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. június 29., szerda 14:41

Kedden a Hertha BSC rendkívüli közgyűlésén dőlt el, hogy a 14 év után leköszönő elnök, Werner Gegenbauer helyére a korábban az egyik ultracsoport tagjaként tevékenykedő Kay Bernstein került a lehetséges voksok több mint felét megszerezve. Pedig előzetesen azt a Frank Steffelt tartották esélyesebbnek, aki mellett Dárdai Pál is kampányolt, épp emiatt nyilatkozta napokkal ezelőtt Bernstein, hogy mennyire csalódott a magyar szakemberben és vérzett a szíve a támogató videó láttán.

A 2024-ig kinevezett új elnök a közgyűlést követően is szóba hozta Dárdait és azt mondta, a múltat is szem előtt tartva szeretné egységesíteni a berlini klubot.

– Tisztességes, nyílt, kék-fehér búcsúkultúrára van szükségünk, mondom ezt tekintettel az elődömre, Werner Gegenbauerre, a korábbi menedzserre, Michael Preetzre, a távozó alapemberünkre, Niklas Starkra vagy épp a szerkesztő és házigazda Lena Casselre is – mondta a 41 éves elnök a Tagesspiegelnek, hozzátéve:

Nem szabad megfeledkezni Pálról és az egész Dárdai családról sem. Pál egy kék-fehér legenda, és örökre az is marad!

A Hertha szerda este tartja első elnökségi ülését az ex-ultra és vállalkozó Bernsteinnel.

– Megismerjük egymást, egyeztetünk a struktúrákról és a feladatokról, és elkezdjük a bizalomépítést. Ez minden területre vonatkozik – mondta az új elnök, akinek a mottója: – Megbocsátani, megérteni, továbblépni. Nyújtom a kezem minden herthásnak, különösen azoknak, akik nem rám szavaztak, és talán még szkeptikusak, fenntartásaik vagy félelmeik vannak velem szemben.

Olvastad már?
A magyar szurkolók új válogatott kedvence: „Gyerekként irigykedve néztem, hogy a csapattársaim milyen menő cipőkben játszanak” - interjú kemény kritikákról és a beteljesült álmokról
Eleinte erősen kritizálták, sokan nem értették, mit keres a válogatottban, ma már egy ország ünnepli. A németek és az angolok elleni Nemzetek Ligája mérkőzéseken lőtt góljairól évtizedekig beszélni fognak a magyar szurkolók. Pedig a pályafutása nem indult könnyen. Szegény családban nőtt fel, majd már profiként sok sérülés hátráltatta a folyamatos fejlődésben. 2019-ben azonban hatos sebességbe kapcsolt és a klubcsapatában, valamint a válogatottban is egyre sikeresebb. Boldog, ha könnyeket csalhat a szurkolók szemébe, de nem szégyelli, ha ő érzékenyül el. Egy topbajnokságban szívesen kipróbálná magát, itthon viszont aligha vált csapatot. Interjú Nagy Zsolttal, a Puskás Akadémia és a magyar válogatott játékosával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz