Szegény Gazdag: A bajnokság egyik legjobbjának 11-es katasztrófája az MLS-nagydöntőben - videó

A Philadelphia volt kapusa lett Gazdag Dániel csapatának veszte, az álomcsapatba került magyar középpályásnak pedig elképesztő pechje volt.
Dudás Gábor 2022. november 6., vasárnap 9:08
A Philadelphia volt kapusa lett Gazdag Dániel csapatának veszte, az álomcsapatba került magyar középpályásnak pedig elképesztő pechje volt.
Szerző: Dudás Gábor 2022. november 6., vasárnap 9:08

Ahogy arról a csakfoci.hu még éjszaka, részletesen beszámolt, Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union 3-3-as végeredményt követően, 11-es párbajban elbukta az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) nagydöntőjét a Los Angeles FC együttesével szemben.

A nagyszerű idényt futott magyar válogatott játékos ezúttal is gólt szerzett (a szezonban a 24.-et), de a 11-esét kihagyta, méghozzá a lehető legpechesebb módon. A támadó középpályás megcsúszott a füvön, mikor épp lőtt volna, így nem tudta már irányítani a labdát, amely így a kapu fölé szállt.

A drámai büntetőpárbaj (3-0) során a philadelphiai gárda egyébként egyszer sem tudott a kapuba találni, köszönhetően egy kényszerű cserének és John McCarthynak.

Az Union volt kapusát(!) azért kellett behozni az LAFC-nek, mert Maxime Crépeau-t kiállították a hosszabbításban. McCarthy aztán a meccs egyik hőse lett, hiszen két 11-est is védeni tudott, volt klubja egyszer sem tudta bevenni a kapuját az extra lövések során.

Gazdag az álomcsapatban

De visszatérve Gazdaghoz: a magyar válogatott játékos így is remek idényt zárt, óriási érdemei voltak a fináléba jutásban és rengeteg dicséretet kapott az amerikai sajtóban és a szezon legjobb csapatába is beválasztották. Klubja - amely érthető okokból hosszabbítana Gazdaggal -  lett az egyetlen egyébként, amely négy játékossal is képviselteti magát az álomtizenegyben.

Az MLS idényének álomcsapata:

Andre Blake (Philadelphia Union) - Jakob Glesnes (Philadelphia Union), Kai Wagner (Philadelphia Union), Walker Zimmerman (Nashville SC) - Luciano Acosta (FC Cincinnati), Sebastián Driussi (Austin FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Hany Mukhtar (Nashville SC) - Jesús Ferreira (FC Dallas), Brandon Vázquez (FC Cincinnati), Carlos Vela (LAFC)

Korábbi interjúnk Gazdag Dániellel:

Olvastad már?
Gazdag: "Cél, hogy a Philadelphiában a kiemelt bérezésű játékosok közé kerüljek" - interjú Rossiról, a válogatottról és az európai ajánlatokról
Gazdag Dániel fantasztikus szezont produkál a Philadelphiában. A magyar válogatott támadó elmondta, hogy Serie A-s klub is érdeklődött iránta, de nem akar mindenáron váltani. Úgy érzi, az MLS-ben könnyebb dolga van, mint az NB I-ben volt, mert ott mindenki a támadófocira törekszik. Szerinte Marco Rossi csapatáról most már elvárás lehet az Eb-re való kijutás, mivel saját magunknak tették magasra a lécet. Meglátása szerint az olasz szakember még jobb edző lett az évek során. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz