MLS

Elképesztő sztori: Egy rapszám miatt kellett elhagynia csapatát az edzőnek

Külön folytatja útját az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben szereplő FC Cincinnati és a csapat eddigi szakvezetője, Ron Jans. A 61 éves holland tréner - akit 2019 augusztusában neveztek ki a gárda élére - önszántából, de külső nyomásra távozik posztjáról. A klub kedden hivatalos bejelentést tett az elválásról.
Dudás Gábor 2020. február 18., kedd 17:50
Külön folytatja útját az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben szereplő FC Cincinnati és a csapat eddigi szakvezetője, Ron Jans. A 61 éves holland tréner - akit 2019 augusztusában neveztek ki a gárda élére - önszántából, de külső nyomásra távozik posztjáról. A klub kedden hivatalos bejelentést tett az elválásról.
Szerző: Dudás Gábor 2020. február 18., kedd 17:50

A vezetőedzővel szemben azonban nem szakmai kifogás volt a klub részéről: helyi sajtóhírek szerint Ron Jans csapata floridai edzőtáborában, az öltözőben mondta ("énekelte") ki hangosan az Amerikában igencsak komolyan vett, a feketéket sértő "n...er" szót, miközben egy rapszám szólt - emiatt vizsgálat is indult ellene a liga részéről.

Ennek eredményét azonban már nem várta meg a szakember és lemondott - múlt péntek óta már nem is ő tartotta az edzéseket. A Cincinnati Enquirer szerint korábban egy, a rabszolgaság intézményét említő megjegyzése miatt is panaszt emeltek már a holland ellen, amikor csapata még októberben a D.C. United vendége volt Washingtonban.

- Mi nagyon odafigyelünk a megfelelő kultúrára a klubunknál, kezdve az öltözőben. A kulturális különbségek pedig egy fontos részét képezik a labdarúgásnak, amely emiatt is egy különleges játék. Épp ezért nagyon fontos a számunkra, hogy mindenki tiszteletben tartsa a másikat, legyen szó akár csapatról, akár a szurkolókról. Miután elindult az MLS vizsgálata, Ron felajánlotta a lemondását, mi pedig egyetértettünk azzal, hogy most ez a legjobb döntés mindenki számára a klubnál - nyilatkozta a Cincinnati FC elnöke, Jeff Berding.

- Nagy kár ezért az egészért. Remekül ment minden, jól éreztem magam a csapatnál, de minden megváltozott alig pár nap alatt. A vizsgálat elindult és úgy éreztem, megosztott az öltöző, nem tudom, kiben bízhatok. Úgy döntöttünk közösen a klubbal, hogy most ez a legjobb lépés, mert ezen körülmények között nem dolgozhattam úgy, ahogy akartam. Volt egy pár dolog, ami szóba került a vizsgálat során, de őszintén szólva, nem kell ezek mögé látni semmit... - mondta már hazájában, a Telegraaf c. lapnak a tréner.

Olvastad már?
Hihetetlen jelenet: A társak sem tudták lefogni a rasszizmus miatt levonuló játékost - videó
Elege lett Vitória Guimaraes – FC Porto portugál bajnokin a vendégek mali válogatott támadójának, Moussa Maregának a hazai szurkolók folyamatos rasszista inzultusaiból és úgy döntött, levonul a pályáról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Jakov Puljić
A Puskás Akadémia és Jakov Puljić 2025-ig szóló szerződést kötött egymással.
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
Hivatalossá vált, amit szerdán előre jeleztünk: Milos Kruscicot a korábbi sikeredző, Nebojsa Vignjevic váltja az újpesti kispadon.
El Paso Locomotive FC
Demkó Márton
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Tovább az összes átigazoláshoz