MLS

Beckham csapatába kerülhet az MLS magyar válogatott játékosa

Nikolics Nemanja és Németh Krisztián elméletben, Baráth Botond gyakorlatban is a Nashville SC-hez, vagy az Inter Miamihez kerülhet a bővítési drafton, míg Sallói Dániel védettséget élvez.
Csakfoci Admin 2019. november 17., vasárnap 10:28
Nikolics Nemanja és Németh Krisztián elméletben, Baráth Botond gyakorlatban is a Nashville SC-hez, vagy az Inter Miamihez kerülhet a bővítési drafton, míg Sallói Dániel védettséget élvez.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 17., vasárnap 10:28

A 2020-as idénnyel újabb két csapattal bővül az Egyesült Államok profi labdarúgó bajnokságának (MLS) mezőnye: Tennessee állam csapata, a Nashville SC, és David Beckham új alapítású klubja, az Inter Miami fog csatlakozni az "első osztályhoz".

A helyi szokások szerint egy bővítési draftra is sor kerül majd, melynek értelmében mindkét együttes öt-öt játékost választhat a riválisoktól, csapatonként legfeljebb egyet. A választott futballisták szerződésének hossza, és fizetésük változatlan marad, csupán a munkáltató csapat változik.

Az amerikai szövetség annak érdekében, hogy a liga sztárjátékosai ne legyenek draftolás áldozatai, klubonként 12 játékos "levédését" engedélyezik, ezeket a futballistákat nem választhatja egyik újonc sem.

Érdekesség, hogy a bajnokság három magyar játékosa, Nikolics Nemanja, Baráth Botond és Németh Krisztián sem került a védett listára, így bármelyikük klubot válthat a draft keretein belül.

Érdemes ugyanakkor hozzátenni, hogy Nikolics és Németh szerződése decemberben lejár, és egyelőre egyiküknél sem tűnik valószínűnek az amerikai folytatás, így érdemben csak a jelenleg a Sporting Kansas City színeiben szereplő Baráthot érinti az esemény. Sallói Dániel saját nevelésű játékosként automatikus védettséget élvez.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz