Mélyen az NB I nézőszáma - másod- és harmadosztályú bajnokságok sokasága előttünk

Az élen a Bundesliga áll, régiónkban pedig az osztrákok vannak a legelőkelőbb helyen. A szerbeket, a szlovákokat és a szlovéneket előzzük.
Budai László 2017. július 22., szombat 11:25
Az élen a Bundesliga áll, régiónkban pedig az osztrákok vannak a legelőkelőbb helyen. A szerbeket, a szlovákokat és a szlovéneket előzzük.
Szerző: Budai László 2017. július 22., szombat 11:25

A sportstatisztika.blog.hu készített kimutatást arról, milyen volt az európai bajnokságok helyszíni átlagnézettsége a 2016/17-es szezonban - ahol tavaszi-őszi rendszerű a pontvadászat, ott a 2016-os esztendőt figyelték. Ebből kiderül, hogy a magyar bajnokság a régióban közepesen, összességében azonban továbbra is igen mélyen áll. Alább összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket.

Németország az abszolút favorit

Az nem meglepő, hogy az élmezőnyben a topbajnokságok szerepelnek. A Bundesliga több mint 41 ezres nézőszámával magasan vezet, a német élvonalat a Premier League (35 ezer), a La Liga (27 ezer) és a Serie A (22 ezer) követi. Érdekesség, hogy a négy nagy után egy másodosztályú pontvadászat, a Bundesliga II következik, amely 21 ezres átlagával alig marad el az olasz élvonaltól.

Másod- és harmadosztályú bajnokságok előttünk

Szintén érdekes, hogy több alsóbb osztályú pontvadászat is igen jó helyen áll. Az angol Championship a 8., az angol harmadik vonal a 17., majd a francia, a spanyol és az olasz másodosztály következik. De az NB I-et megelőzi még a német harmadosztály, az angol negyedosztály, a skót másodosztály, az olasz harmadik vonal és a svájci 2 is.

Az NB I a 36. helyen

Régiónkban az osztrákok állnak a legjobban, akik a 21.-ek közel hátezres átlagnézőszámmal. Őket az ukránok (több mint 4000-es), a románok (közel 3000-es), majd a horvát, magyar kettős (2700-as átlag) követi.

A mieink a régióban megelőzik a szerbeket, a szlovákokat és a szlovéneket is. Az első osztályú bajnokságok közül a legrosszabbul a lettek, a litvánok, a montenegróiak és a moldávok szerepelnek.

A TELJES LISTÁT ITT NAGYOBBAN IS BÖNGÉSZHETED - KATTINTS!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz