Fotó: Imago

"Megdöbbentő és felfoghatatlan": Halálosan megfenyegették a Dárdai játékosát kiállító bírót

Halálos fenyegetést kapott Patrick Ittrich játékvezető a szombati, gól nélküli döntetlennel végződő német másodosztályú labdarúgó-mérkőzést követően, mivel kiállította a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC egyik játékosát.
Budai László 2023. december 19., kedd 13:45
Fotó: Imago
Halálos fenyegetést kapott Patrick Ittrich játékvezető a szombati, gól nélküli döntetlennel végződő német másodosztályú labdarúgó-mérkőzést követően, mivel kiállította a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC egyik játékosát.
Szerző: Budai László 2023. december 19., kedd 13:45

A Bild című újság szerint a főállásban rendőrként dolgozó Ittrich verbális bántalmazásra hivatkozva jelentette az esetet, miután Instagram-oldalán az egyik szurkoló privát üzenetben megfenyegette, hogy "meg fogja ölni", majd azt írta neki, "szégyent hoz a német futballra", amiért kiállította Florian Niederlechnert az Osnabrück elleni hazai találkozón.

A Hertha középpályása egy kemény belépő után sárga lapot kapott. Majd a VAR jelezte Ittrichnek, hogy nézze vissza a szituációt, a bíró ezt követően megváltoztatta döntését és piros lappal azonnal kiállította Niederlechnert, aki a pályát elhagyva obszcén kifejezéseket ordított a kamerába.

Lutz Michael Fröhlich, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) játékvezetői testületének első embere határozottan elítélte a történteket, majd az egy héttel ezelőtti, Törökországban történt bírói bántalmazásra emlékeztetett.

- Megdöbbentő és felfoghatatlan, hogy ezek a komoly bántalmazások sem késztetik arra az embereket, hogy elgondolkozzanak azon, hol is van a határ - mondta Fröhlich, majd hozzátette, a játékvezetők munkája nagyon nehéz és ők is csak emberek, olyan sportolók, akik természetes részei a labdarúgó családnak. Ittrich elárulta, hogy a fenyegetés szerzője azóta bocsánatot kért tőle.
(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz