Maradona is szeretné a 48 csapatos világbajnokságot

Markáns véleménye van az ötletről.
admin 2016. október 11., kedd 20:16
Markáns véleménye van az ötletről.
Szerző: admin 2016. október 11., kedd 20:16

 

Jó ötletnek tartja a 48 csapatos világbajnokságot Diego Maradona, az argentinok legendás futballistája.

Az esetleges létszámbővítésről Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszélt a múlt héten, egy kolumbiai egyetemen. A terv szerint a 48 nemzeti együttesből 16 egy selejtezőforduló után kiesne és hazautazna, majd a torna az eddigiekhez hasonlóan, 32 csapattal folytatódna. Utóbbi szakaszban lenne 16 kiemelt válogatott, amelynek nem kellene pályára lépnie a csoportkörben.

Hamarosan tárgyalok Infantinóval, de mindenesetre pozitív lenne, ha több csapat venne részt - mondta Rómában Maradona, aki emlékeztetett a 2014-es vb előtti pótselejtezőre, amelyen a portugálok a svédekkel csaptak össze.

Ronaldo és Ibrahimovic találkozott. Nem igazság, hogy aztán kettejük közül egyet nem láthattak a vb-n a szurkolók - fogalmazott.

A FIFA-nál történő esetleges szerepvállalásáról az 1986-ban világbajnok ex-labdarúgó azt mondta: csak akkor vállal posztot, ha érdemben tehet valamit.

Különben hazamegyek - tette hozzá. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz