Most már biztos: Sousa előtt bezárult egy ajtó - szerdán dönthetnek a sorsáról a lengyelek

A brazil és a lengyel sajtó Paulo Sousát korábban két brazil klubbal is szóba hozta a portugál szakvezetőt, ám úgy tűnik, nem szerződik Dél-Amerikába a korábbi Vidi-tréner.
Póczik Dávid 2021. december 28., kedd 17:47
A brazil és a lengyel sajtó Paulo Sousát korábban két brazil klubbal is szóba hozta a portugál szakvezetőt, ám úgy tűnik, nem szerződik Dél-Amerikába a korábbi Vidi-tréner.
Szerző: Póczik Dávid 2021. december 28., kedd 17:47

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, sajtóinformációk szerint Paulo Sousa távozni akart a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután Brazíliából kapott ajánlatokat.

A lapok korábban a Flamengo és az Internacional érdeklődéséről írtak, azonban az utóbbi egészen biztosan nem fog megvalósulni, miután az Internacional hivatalos oldalán bejelentette, hogy Alexander Medina veszi át a csapat irányítását. A 43 éves uruguayi tréner megbízatása 2022 decemberéig szól.

A napokban megjelent hírekkel kapcsolatban a lengyel sajtó szétszedte Sousát. A kritikák enyhítése érdekében Sousa ügynöke, Hugo Cajuda is megszólalt, és cáfolta az edző Flamengóval kötött megállapodását.

- Az elmúlt napokban sokat beszéltek és írtak Paulo Sousáról a Flamengónál, és nem mindig őszintén. Sok olyan információ került ki, ami pillanatnyilag nem igaz. Még szóbeli megállapodást se kötöttünk a Flamengóval - mondta Cajuda.

A nyilatkozatot követően a lengyel szövetség a hivatalos felületein közölte: szerdán rendkívüli ülést tartanak az eset miatt.

Vasárnap a lengyel szövetség elnöke, Cezary Kulesza a Twitteren közölte, hogy Paulo Sousa lemondott a szövetségi kapitányi posztról, de Kulesza elutasította a portugál lemondását.

- Ma Paulo Sousától értesültem arról, hogy egy másik klub ajánlata miatt közös megegyezéssel szándékozik felbontani a szerződését a lengyel válogatottal. Ez rendkívül felelőtlen magatartás, nem egyeztethető össze az edző korábbi kijelentéseivel. Ezért lemondását határozottan visszautasítottam - olvasható az elnök Twitter-oldalán.

Olvastad már?
Paulo Sousa cserbenhagyná a válogatottat, nekimentek a lengyelek: "Ez rendkívül felelőtlen magatartás"
Távozna Paulo Sousa a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Sajtóinformációk szerint brazil klubtól kapott állásajánlatot.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz