A magyar szélső elismerte, többet vár magától: "Sokan csalódtak a pályán nyújtott teljesítményemben"

Vida Kristopher, a lengyel élvonalbeli Piast Gliwice magyar szélsője szerint a mostani szezonban jó úton jár a teljesítményét illetően, mindazonáltal elismerte, tavaly elmaradt a várakozásoktól.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 21., kedd 10:44
Vida Kristopher, a lengyel élvonalbeli Piast Gliwice magyar szélsője szerint a mostani szezonban jó úton jár a teljesítményét illetően, mindazonáltal elismerte, tavaly elmaradt a várakozásoktól.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 21., kedd 10:44

A Piast Gliwice (3-1-4) nyolc forduló alatt 10 pontot szerzett a lengyel élvonalbeli bajnokságban, ezzel pedig a 8. helyen áll a tabellán. A csapat idei teljesítményéből Vida Kristopher három góllal és egy gólpasszal vette ki a részét. A 26 éves játékos a mkszaglebie.pl-nak adott interjújában értékelte az eddig lejátszott meccseket, majd a személyes céljairól is nyilatkozott.

- Minden mérkőzés egy teljesen más történet. Eddig olyan meccseket nyertünk, ahol esélyesként játszottunk. A Wisla Plock ellen olyan hibákat követtünk el, amelyeknek nem lett volna szabad megtörténniük velünk, de mentálisan elég erősek voltunk ahhoz, hogy a végén a mi javunkra billentsük a mérleg nyelvét. A Pogon Szczeczin ellen egy sajnálatos gólt kaptunk, ami mint később a végeredményt is jelentette. Ha nem ér hozzá az egyik védőnk a labdához, akkor az nem esett volna a kapuba. A Slask Wroclaw elleni győzelem karnyújtásnyira volt, de sajnos megint nem jött össze. Úgy gondolom, nem szenvedtünk volna vereséget, ha a szerencse is mellénk állt volna a kulcspillanatokban - kezdte Vida Kristopher, aki szerint sokkal jobban kezdtek, mint egy évvel ezelőtt.

- Jelenleg ott tartunk, ahol az előző idényt befejeztük, így jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy hosszú távon a legmagasabb célokért is küzdjünk. Ha végig arra koncentrálunk, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk, az tovább fog minket motiválni, és a lehető legmagasabb célokra kell törekednünk.

Vida pályafutása során megfordult a Twente utánpótlás csapataiban és a De Graafschap színeiben is. Úgy érzi, a Hollandiában szerzett tapasztaltait Lengyelországban is tudta kamatoztatni.

- Fiatalon az egyik legjobb döntést hoztam azzal, amikor Hollandiába igazoltam. A hollandok nagy figyelmet fordítanak a technikára és a labdakezelésre is. Ott megtanultam, hogy érdemes kockáztatni, érdemes magamra vállalni a játék minden felelősségét, és mindez működik a felnőtt pályafutásom során is.

A magyar légiós elismerte, magasak voltak vele szemben az elvárások, amelynek az első lengyelországi évében nem felelt meg. Viszont az idei szezonban nyújtott remek formáját folytatná.

- Magammal szemben eléggé kritikus vagyok. Az első szezonom Gliwicében nem volt jó. Tudom, elmaradtam az elvárásoktól. Amikor a Piasthoz kerültem, sikeres szezonom volt Dunaszerdahelyen, így azt gondoltam, hogy Lengyelországban is megfelelő szinten fogok tovább játszani. Ez azonban nem így történt. Tisztában vagyok vele, hogy sokan csalódtak a pályán nyújtott teljesítményemben. Az első másfél évben a lengyel bajnokságban mindössze egy gólt szereztem, míg a mostani szezonban háromszor sikerült betalálnom és egy gólpasszt adtam. Szeretném folytatni ezt a jó sorozatot.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz