twitter.com/InjuryTimeInd

László Csaba olyan válogatott élére kerülhet, amely másfél éve nem játszhatott meccseket - sajtóhír

Az 59 éves magyar szakember is beadta jelentkezését a zimbabwei szövetségi kapitányi pozícióra. A válogatott nemrég kapta vissza FIFA-tagságát, így hosszú idő után léphet pályára ismét.
Budai László 2023. augusztus 24., csütörtök 12:53
twitter.com/InjuryTimeInd
Az 59 éves magyar szakember is beadta jelentkezését a zimbabwei szövetségi kapitányi pozícióra. A válogatott nemrég kapta vissza FIFA-tagságát, így hosszú idő után léphet pályára ismét.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 24., csütörtök 12:53

Van esély rá, hogy ismét Afrikában vállaljon munkát László Csaba. A zimbabwei állami lap, a The Herald értesülései szerint ugyanis az erdélyi magyar edző is beadta az önéletrajzát a helyi futballszövetség által meghirdetett szövetségi kapitányi pozícióra. A lap úgy tudja, több mint harmincan jelentkeztek már, többek között olyan más európai edzők, mint a skót Frank Nuttall, aki legutóbb a ruandai Police FC-t irányította, vagy a macedón, 68 éves Gjoko Hadžievski, aki már 29 csapatot megjárt, legutóbb Szaúd-Arábiában dolgozott. A lapnak László Csaba ügynöke meg is erősítette a tréner jelentkezését.

A zimbabwei válogatott helyzete egyébként nem volt egyszerű az elmúlt időszakban, ugyanis a FIFA 2022 februárjában kormányzati beavatkozás miatt felfüggesztette a szövetség tagságát, így a nemzeti csapat azóta nem játszhatott meccseket. (A zimbabwei kormány Sport- és Rekreációs Bizottsága akarta felfüggeszteni a szövetséget pénzügyi szabálytalanságok és a női játékvezetők technikai személyzet általi szexuális zaklatásával kapcsolatos vádak miatt. A FIFA alapszabálya azonban nem teszi lehetővé harmadik fél beavatkozását egy nemzeti labdarúgó-szövetség irányításába.)

2023 júliusában a nemzetközi szövetség feloldotta a korábbi, 18 hónapos eltiltását, egy évre úgynevezett ideiglenes normalizációs bizottságot hozott létre a szövetség irányítására, így jelen állás szerint Zimbabwe 2023 novemberében pályára léphet a 2026-os világbajnokság afrikai selejtezőcsoportjában.

Az 59 éves szakember számára nem lenne ismeretlen Afrika, hiszen korábban Ugandában már alkalmazták, akkor is szövetségi kapitányként, és többször beszélt róla, mennyire megszerette a kontinenst. László Csaba 2022 szeptembere óta a román másodosztályban szereplő Csíkszereda szakmai igazgatójaként dolgozik, de az előző szezonban előfordult, hogy megbízott vezetőedzője is volt az együttesnek. Korábban nemcsak Uganda, de Litvánia nemzeti csapatát is irányította, klubedzőként pedig megfordult az indiai Chennaiyin FC-nél, a Sepsinél, a skót Dundee Unitednál, a DAC-nál, az MTK-nál, a belga Charleroi-nál, a skót Hearts-nál, a Sopronnál és az FTC-nél is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz