Komoly átigazolási reformot akar a FIFA elnöke

Infantinónak nem tetszenek a sztárklubok módszerei.
admin 2016. november 3., csütörtök 22:40
Infantinónak nem tetszenek a sztárklubok módszerei.
Szerző: admin 2016. november 3., csütörtök 22:40

 Gianni Infantino, a FIFA elnöke nem elégedett a jelenlegi átigazolási rendszerrel, a sportvezető szemét az szúrja, hogy szinte átláthatatlanok a pénzmozgások.
„Függetlenül attól, hogy igaz vagy sem, de gyakran úgy tűnik, van valami furcsa az átigazolásokban. Fontos, hogy ha több milliárd dollár gazdát cserél egy-két hónap alatt, akkor meggyőződhessünk róla, hogy minden tiszta módon történik” – nyilatkozta Infantino, aki többek között arra utalt, hogy az átigazolási összegek hogyan oszlanak meg a klubok, a játékosok és az ügynökök között.

 Az olasz-svájci sportvezető arról is beszélt, hogy korlátozni kellene, hány játékos tartozhat a klubcsapatok keretéhez. A Chelsea-nek jelenleg 37 labdarúgója szerepel kölcsönben, és hasonló a helyzet a Manchester City, az AC Milan, az Internazionale, a Juventus és az Atalanta esetében is. Benik Afobe eddigi pályafutása is jó példája ennek a rendszernek: a 23 éves csatárral 2010-ben kötött profi szerződést az Arsenal, de az elsõ csapatban egyszer sem léphetett pályára, mert tavalyi távozásáig hat különböző klubnak adták kölcsön.

 „Úgy vélem, ez nem jó, bár megengedett. Nem érzem helyesnek, hogy a klubok felhalmozzák a legjobb fiatal játékosokat, majd jobbra-balra kölcsönadják őket. Ez nem jó a labdarúgók fejlődése szempontjából, és nem jó a kluboknak” – vélekedett.

 

 

 

Címkék: #nemzetközi foci
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz