Klopp Szoboszlairól: "Ő a jelen és a jövő liverpooli igazolása"

Jürgen Klopp menedzser rendkívül izgatottan várja, hogyan hat majd Szoboszlai Dominik azonnal és hosszú távon a Liverpool játékára.
Csakfoci.hu 2023. július 2., vasárnap 19:13
Jürgen Klopp menedzser rendkívül izgatottan várja, hogyan hat majd Szoboszlai Dominik azonnal és hosszú távon a Liverpool játékára.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 2., vasárnap 19:13

Mint ismeretes, a 22 éves magyar középpályás a Vörösök második nyári szerzeménye lett, miután vasárnap a felek aláírással véglegesítették az átigazolását. Szoboszlai Dominik az RB Leipzigtől érkezik - sajtóhírek szerint 70 millió euróért - a világ egyik topklubjába és hosszú távú szerződést írt alá a Vörösökkel.

A magyar válogatott csapatkapitánya a Bundesligában eltöltött két és fél sikeres lipcsei év után ( ahol 91 fellépésén 20 gólt és 22 asszisztot termelt) igazol a Premier League-be. A szerződtetésre reagálva a német focit igencsak jól ismerő Jürgen Klopp a Liverpool hivatalos oldalának nyilatkozott.

- Az első dolog, amit mondhatok, hogy üdvözöllek Liverpoolban, Dominik. Tudom, mennyire izgatott, hogy itt lehet velünk, ezért fontos, hogy megértse, hogy mi is ugyanolyan izgatottak vagyunk miatta. Egy kicsit már ismerjük Dominikot, mint ellenfelet, mert volt néhány nagyon kemény meccsünk a Red Bull Salzburg ellen, amikor még ott játszott, és szerintem mindenki, aki látta azokat a mérkőzéseket, rájött, hogy már akkor is egy nagyon érdekes futballista volt. Akkor még tinédzser volt és azóta nagyot lépett előre - Lipcsébe költözött, nagyon-nagyon jól teljesített a Bundesligában, játszott a magyar válogatottban, majd hihetetlenül fiatalon a nemzeti csapat kapitánya lett. Ezek igazi pozitívumok, nem is említve a labdarúgói kvalitásait. Egyelőre ez utóbbiakról nem mondanék túl sokat, csak annyit, hogy mindenképpen olyanok, amelyek remélhetőleg sok örömet okoznak majd, és segítenek nekünk az eredmények elérésében is.

Nincs azonban semmiféle nyomás rajta. Dominik még mindig nagyon fiatal játékos, nagyon sok fejlődési lehetőség áll még előtte, és ez azt jelenti, hogy mindannyiunknak van értelme türelmesnek lenni, és megadni neki az időt és a teret, hogy a tehetségét kibontakoztathassa a csapatunkban. Az a jó, hogy vannak olyan szurkolóink, akik megértik ezt a folyamatot.

Tudom, hogy a drukkerek ugyanolyan izgatottak, mint mi, de azzal is tisztában vagyok - mert már sokszor láttam -, hogy hatalmas segítségünkre lesznek abban, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik Dominik számára az előrelépést. Egyértelműen látszik, hogy már eddig is kiemelkedő futballoktatásban részesült, így a mi felelősségünk most az, hogy ezt az oktatást a Liverpool-család tagjaként folytassuk vele. Minden, ami az érkezésével kapcsolatos, nagyszerű hír, és nagyon hálás vagyok mindenkinek a klubnál, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez megtörténjen.

Szoboszlai egy igazolás a jelenünk és a jövőnk számára is, és az a munkát, ami a szerződtetése mögött állt, nem is lehetne jobbnak értékelni

- nyilatkozta a német szakember.

Olvastad már?
Szoboszlaiért többet fizetnek, mint Haalandért - a világ 50 legdrágább játékosa közé kerül
Csak három játékosért fizetett eddig többet a Liverpool, mint Szoboszlaiért, akinek a klubváltása világszinten is a legdrágább átigazolások közé kerül.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz