Klopp már le is szólta a foci forradalmi újítását: "Nem hangzik valami fantasztikus ötletnek"

A brit Telegraph információi szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Szabályalkotó Testülete (IFAB) javaslatára bevezetik a kék lap használatát is a futballban.
Csakfoci.hu 2024. február 9., péntek 17:18
A brit Telegraph információi szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Szabályalkotó Testülete (IFAB) javaslatára bevezetik a kék lap használatát is a futballban.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 9., péntek 17:18

A kék lap segítségével tíz perces kiállítással sújthatók lesznek azok a játékosok, akik taktikai szabálytalanságot követnek el anélkül, hogy bármiféle kísérletet tennének a labda megszerzésére, ha színészkednek, vagy épp túl hevesen reklamálnak, illetve tiszteletlenek a játékvezetővel.

Az IFAB javaslata szerint a "bekékült" játékosok egy külön büntetőpadra ülnek majd az ideiglenes kizárás időtartamára. Aki pedig két kék lapot, vagy egy kéket és egy sárgát gyűjt be, azonnali piros lappal büntetendő. Az új szabályt állítólag már február 9-én, azaz a mai napon hivatalosan bevezethetik. 

A kék lapot első körben főként alacsonyabb osztályú bajnokságokban tesztelik majd, de a nyártól a komolyabb ligákban, kupasorozatokban is kipróbálásra kerülhet. Az viszont biztos, hogy a nyári Európa-bajnokságon vagy épp a Bajnokok Ligája következő idényében még nem láthatjuk majd ezt az újszerű büntetést.

A sárga és a piros lap használatát az 1970-es világbajnokságon vezették be a labdarúgásban, és könnyen lehet, hogy a következő, 2026-os vb-n már a kék kártya is felvillanhat majd.

Klopp: "Nem is emlékszem, mikor jött tőlük fantasztikus ötlet. Szerintem soha"

Már ha a focitársadalom is elfogadja a valóban korszakosnak tűnő újítást: a hírek szerint a FIFA-n belül is feszültséget keltett már az ötlet, mint ahogy egyes csapatok és szurkolók is jelezték már, részükről nem kérnek az új kártyából. Ezen a véleményen van Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere is, akit a Burnley előtti bajnokit megelőző sajtótájékoztatón kérdeztek meg a várható szabálymódosításról.

- Úgy gondolom, hogy egy új kártya bevezetése csak több lehetőséget adna a hibázásra is, meg vita lesz arról, hogy ez akkor most kék lap volt, pedig sárgának kellett volna lennie, máskor meg piros lap lett volna, vagy csak sárga. De mindegy is... Az ilyen dolgok csak bonyolultabbá tesznek mindent. Tesztelni akarják, amivel nekem nincs bajom, de ha ez az első lépés a biztos megegyezés felé, ha már tuti, hogy ez meg fog történni, akkor nem tudom, mi értelme.

Ez így az első pillanatban nem hangzik valami fantasztikus ötletnek, de valójában nem is emlékszem, mikor jött az utolsó fantasztikus ötlet ezektől a srácoktól, ha egyáltalán volt ilyen ötletük. 56 éves vagyok, így visszaemlékezve szerintem soha...

- fogalmazott a német tréner.

Olvastad már?
Premier League-csapat érdeklődött iránta, eldőlt Gazdag sorsa: "99 százalék, hogy..."
Gazdag Dániel úgy fogalmazott: 99 százalékig biztos, hogy a következő szezonban is az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Philadelphia Unionban játszik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz