Kiakadtak a magyar bíróra az irreális körülmények között játszott Eb-selejtező után - videó

Willy Sagnol szövetségi kapitány nem értette, miért kezdték el a skótok elleni Eb-selejtezőt irreális körülmények között, főleg úgy, hogy hat perccel és egy góllal később abba kellett hagyni a játékot.
Budai László 2023. június 21., szerda 9:44
Willy Sagnol szövetségi kapitány nem értette, miért kezdték el a skótok elleni Eb-selejtezőt irreális körülmények között, főleg úgy, hogy hat perccel és egy góllal később abba kellett hagyni a játékot.
Szerző: Budai László 2023. június 21., szerda 9:44

Az özönvízszerű esőzés miatt játékra (közel) alkalmatlanná vált a Hampdon Park a Skócia-Georgia Eb-selejtezős mérkőzésen. A találkozót irreális körülmények között kezdték el, igaz, a skótok a 6. percben így is vezetést szereztek, ezután azonban Vad II István félbeszakította az összecsapást. A mérkőzés több mint egy óra után folytatódott, és ez sem ment könnyen, a vendégek ugyanis nem akartak kijönni az öltözőből - írta beszámolójában a BBC.

Willy Sagnol, a franciák korábbi vb-ezüstérmes játékosa, Georgia szövetségi kapitánya ugyan tagadta, hogy nem akarták volna folytatni a játékot, a bírói kar döntését és az UEFA-t azonban élesen kritizálta, azt állítva, hogy a játékosait "tárgyként" kezelték.

Azzal, hogy a játékvezető közvetlenül az első gól után félbeszakította a mérkőzést, nagy nyomás alá helyezte magát. Megállíthatta volna a találkozót, miután Steve Clarke (a skótok kapitánya - a szerk.) és én is kértük ezt tőle a gól előtt. Mindenesetre aztán újrakezdtük a meccset, ahogy kérték - az UEFA hatalmas nyomása alatt, ezt azért meg kell mondanom. Az egyetlen dolog, amit menedzserként sajnálok ezekben a pillanatokban, az a kommunikáció hiánya. Nem tudod, hogy miért döntenek így, nem igazán adnak magyarázatot.

- adott hangot nemtetszésének Sagnol. A mérkőzést végül a skótok nyerték 2-0-ra.

Videó az állapotokról

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz