Kalmár több szempontból is nagy fogás a Bröndbynek - így fogadták

Jó felfogású, taktikailag is érett játékosként tekintenek rá.
Budai László 2017. január 30., hétfő 16:07
Jó felfogású, taktikailag is érett játékosként tekintenek rá.
Szerző: Budai László 2017. január 30., hétfő 16:07

Hivatalossá vált, amit a csakfoci korábban már jelzett: a dán Bröndby hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2018 nyaráig kölcsönvette az RB Leipzig magyar futballistáját, Kalmár Zsoltot. A játékost a sportigazgató és a vezetőedző is dicsérő szavakkal fogadta.

- Fontos, hogy nagy legyen a verseny a csapaton belül is. Kalmár Zsolt felfogásával nagy harc lesz a középpályán – mondta Troels Bech sportigazgató.

 

A játékos a 8-as és a 10-es pozícióban is tud futballozni, korábban pedig, Lipcsében dolgozott együtt Alexander Zornigerrel, aki jelenleg a Bröndbyt irányítja.

- Zsolt nagyon tehetséges játékos, aki 2014-ben csatlakozott a Leipzighez, ezért ő is jól ismeri azt a játékstílust - mondta Zorniger. - Támadásban remek képességei vannak, és bár védekezésben még fejlődnie kell, tökéletesen megtanulta a letámadás alapelvét, ami a Lipcsét is jellemezte. Fiatal játékos, aki lépésről lépésre fejlődik. Neki és a Bröndbynek is a mostani volt a megfelelő pillanat erre az igazolásra.

Kalmár nemcsak Zornigerrel, hanem Bódog Tamással is együtt dolgozhat, aki a dán együttes másodedzője. A Bröndby jelenleg második a bajnokságban, 11 ponttal van az éllovas Köbenhavn mögött, és tízzel a harmadik Midtjylland előtt.

"Minden reggel és este a padlón voltam" - Tilos passzolni Szalai Ádámmal

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz