Ilyen még nem volt a magyar sporttelevíziózás történetében: Exkluzív dokusorozat az olasz foci nagyágyúival - Ancelotti, Allegri, Rossi, Ranieri

A magyar sporttelevíziózás történetében még nem készült olyan átfogó, nagyszabású dokumentumsorozat, mint ’A Calcio Titkai’, amelyhez az olasz labdarúgás meghatározó alakjai adtak exkluzív interjút Kéri András Dánielnek. A hatrészes, Thuróczy Szabolcs narrálásában készülő sport dokusorozat premierje december 25-én lesz az AMC Mikrón.
Csakfoci.hu 2022. december 20., kedd 14:20
A magyar sporttelevíziózás történetében még nem készült olyan átfogó, nagyszabású dokumentumsorozat, mint ’A Calcio Titkai’, amelyhez az olasz labdarúgás meghatározó alakjai adtak exkluzív interjút Kéri András Dánielnek. A hatrészes, Thuróczy Szabolcs narrálásában készülő sport dokusorozat premierje december 25-én lesz az AMC Mikrón.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 20., kedd 14:20

Az olasz bajnokságot, a Serie A-t közvetítő Sport TV komoly vállalkozásba kezdett azzal, hogy utánajár a calcio, azaz az olasz foci titkának.

Ehhez pedig igazi nagyágyúkat hívott segítségül. A Sport TV szakértője, Kéri András Dániel személyesen látogatta meg például Madridban a jelenkori futball legeredményesebb edzőjét, a BL-címvédő Real Madridot irányító Carlo Ancelottit, Torinóban a Juventus hatszoros olasz bajnok mesterét, Massimiliano Allegrit, Rómában az olaszként Premier League-et nyerő, Claudio Ranierit, Milánóban az AC Milan és az olasz válogatott egykori legendáját, Franco Baresit, Budapesten pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is interjút adott neki. S ha már leültek beszélgetni, páratlan exkluzív információkat osztottak meg velünk. Ez a névsor véletlenül sem teljes, de ennek ismeretében érezhető, hogy nagyszabású dolog készült.

Végül olyan hatrészes dokumentumsorozat állt össze, amelyet még nem láthattunk a magyar sporttelevíziózásban, és amely valóban bepillantást enged az olasz labdarúgás minden titkába. A hat epizód különböző tematika szerint épül fel.

Az első kettőben előbb Carlo Ancelotti majd Massimiliano Allegri portréja rajzolódik ki saját történeteken és a többi interjúalany elbeszélései alapján. Ezt követi egy olyan epizód, amely a La Gazzetta dello Sport labdarúgásban betöltött szerepét ismerteti, és egy, a világhírű napilap szerkesztőségében tett látogatás koronáz meg. A negyedikben minden idők egyik legnagyobb hátvédje, Franco Baresi pályafutására tekintünk vissza, az ötödikben az 1982-es világbajnok hősökről lesz szó, míg az utolsó, hatodik fejezet Claudio Ranieriről szó, aki edzőként három nagy topbajnokságban, Olaszországban, Angliában és Spanyolországban is nyújtott maradandót csapataival.

’A Calcio Titkai’ premiere az AMC Mikrón lesz; december 25-től kezdődően, minden nap reggel 8-kor lesz elérhető az aktuális epizód, amelyeket a népszerű magyar színész, a labdarúgást kedvelő Thuróczy Szabolcs narrált.

 

- A Calcio egy nemzeti kincs Olaszországban, az egész világ csodálja azt, ahogyan az olaszok a focihoz viszonyulnak. Igyekszünk hétről-hétre megmutatni a Serie A pályáinak hangulatát a Sport TV nézőinek, kiemelten kezeljük ezt a bajnokságot.

Nagyon sok dolgot el lehet mondani egy közvetítésben vagy egy elemzőműsorban, de az vitathatatlan, hogy az Ancelotti, Allegri, Marco Rossi vagy Baresi féle nagyságok tudják az igazán érdekes és izgalmas történeteket elmesélni.

- Mi legalábbis erre kértük őket, ők pedig időt szánva erre exkluzív válaszokat adtak a kérdéseinkre. Magyarországon ilyen típusú dokusorozat még nem készült egy másik ország labdarúgásáról. Jó dolog úttörőnek lenni – mondta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője a sorozatról.

- Komoly fába vágtuk a fejszénket, mikor kitaláltuk, hogy ennek a sorozatnak el kell készülnie, és Kéri András szerepe óriási volt abban, hogy ilyen interjúalanyaink lehettek a közelmúltban.

Gondoljunk csak bele, a korszak legeredményesebb edzője, Carlo Ancelotti időt szánt ránk, és tényleg megosztott egy-két titkot a filozófiájából. Az is elképesztő, hogy Claudio Ranieri az otthonában fogadta a stábot.

- Újságíróként pedig talán sokan vágytak arra, hogy egyszer lássák, hogyan dolgoznak a ’’Gazettánál’’. Most erre is lehetőségünk lesz, és mivel az AMC Mikrón mutatjuk be, ezt megtehetjük naponta, vagy akár már egyben, mikor elérhető lesz az összes rész – nyilatkozta a premierről Szaniszló Csaba, az AMC Networks International digitális projektjeinek vezetője.

A AMC Mikro egy ma már weben (amcmikro.hu) is elérhető, ingyenesen letölthető, reklámmentes applikáció. Egyszerű regisztráció után ízelítőt ad 8 tévécsatorna havonta frissülő tartalmaiból, amelyek közt premier-epizódok, előzetesek és extra tartalmak egyaránt megtalálhatóak.

A Calcio Titkai, 1. rész – Carlo Ancelotti: december 25., vasárnap 8:00, AMC Mikro
A Calcio Titkai, 2. rész – Massimiliano Allegri: december 26., hétfő 8:00, AMC Mikro
A Calcio Titkai, 3. rész – La Gazzetta dello Sport: december 27., kedd 8:00, AMC Mikro
A Calcio Titkai, 4. rész – Franco Baresi: december 28., szerda 8:00, AMC Mikro
A Calcio Titkai, 5. rész – A 82-es világbajnokok: december 29., csütörtök 8:00, AMC Mikro
A Calcio Titkai, 6. rész – Claudio Ranieri: december 30., péntek 8:00, AMC Mikro

Egy későbbi időpontban a Sport TV-n is látható lesz a hatrészes sorozat.

A sorozat trailerét itt lehet megnézni:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz