Így lehetnek szurkolók a zárt kapus meccseken – egyedülálló újítás

Egyedülálló technikai újításra készül a dán Arhus GF csapata: virtuális szurkolókat állítanak a pálya szélére.
Privacsek András 2020. május 10., vasárnap 12:21
Egyedülálló technikai újításra készül a dán Arhus GF csapata: virtuális szurkolókat állítanak a pálya szélére.
Szerző: Privacsek András 2020. május 10., vasárnap 12:21

A koronavírus okozta kényszerszünet nagy kihívások elé állítja a klubokat, ezért minden fantáziájukra szükség van, hogy ne veszítsék el szurkolóikat.

A legújabb ötlettel a dán Aarhus állt elő, az AGF a Zoom alkalmazás segítségével virtuálisan szurkolókat állít a pálya szélén található óriás kivetítőkre – írja a daniasport.hu.

Az új innovatív megoldás a tervek szerint május 29-én az ArhusGF – Randers FC rangadón debütálna. Nemcsak képeket, hanem hangfájlokat és videókat is bejátszanának az otthon a tévé előtt ülő szurkolókról, így a játékosok a mérkőzés alatt is hallanák és látnák a drukkerek reakcióit.

- Hosszú idő után ez lesz az első bajnoki meccs, ezt pedig egy történelmi digitális kezdeményezéssel ünnepeljük meg. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon először mi használjuk majd ezt - mondta Jacob Nielsen, az AGF ügyvezetője.

Korábban az FC Midtjylland kezdett újításba: autósmozi mintájára invitálnák a szurkolókat a stadionhoz.

A dán bajnokság május végén folytatódik zárt kapuk mögött.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz