Hivatalos: Újabb döntést hoztak a foci egyik legfontosabb szabályáról

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) ismét meghosszabbította a mérkőzésenkénti öt cseréről szóló módosítást.
Csakfoci Admin 2021. május 28., péntek 19:39
A futball szabályalkotó testülete (IFAB) ismét meghosszabbította a mérkőzésenkénti öt cseréről szóló módosítást.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 28., péntek 19:39

A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB videokonferencia keretében megtartott pénteki ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-világjárvány folyamatos következményei miatt 2022. december 31-ig meghosszabbította az öt csere lehetőségét a nagypályás bajnokságokban.

Mint ismert, tavaly május óta a klubok öt cseréket hajtanak végre a mérkőzések során, az akkori döntés értelmében a 2021. július 31-ig befejeződő versenysorozatok mérkőzésein - beleértve a tavalyról idénre halasztott kontinensviadalt is - engedélyezik az öt csere alkalmazásának lehetőségét.

A testület kiemelte: a koronavírus-járvány labdarúgásra gyakorolt hatását változatlanul figyelemmel kísérik, hiszen ahhoz kapcsolódóan kell meghozni a szükséges döntéseket. Az IFAB utalt arra is, hogy a mostani módosítás is egy ilyen vizsgálat eredményeként született meg.

Az változatlanul a kontinentális tagszervezetek hatáskörébe tartozik, hogy élnek-e ezzel vagy sem, de a lehetőségük továbbra is megvan rá.

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága március végén döntött arról, hogy a nyárra halasztott Európa-bajnokságon - amelyen a magyar együttes is szerepel, Budapest pedig az egyik házigazda - a szokásos három helyett öt cserelehetőségük lesz a szövetségi kapitányoknak.

- Az IFAB folytatja a világjárvány labdarúgásra gyakorolt hatásának értékelését, és folyamatosan egyeztet az érdekeltekkel erről a fontos egészségügyi kérdésről - áll a FIFA közleményében.

A legfrissebb hosszabbítás viszont már magában foglalja a 2022 novemberében és decemberében megrendezésre kerülő katari világbajnokságot is. (MTI/csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz