Fotó: rpp.pe

Hivatalos: Hatalmas változás jön a hazai BL-közvetítésekben - eldőlt, melyik csatornára kerülnek a topmeccsek

Közleményt adott ki az RTL Magyarország.
Nyikes Zoltán 2023. június 3., szombat 13:37
Fotó: rpp.pe
Közleményt adott ki az RTL Magyarország.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. június 3., szombat 13:37

Beigazolódtak az elmúlt napok sajtóhírei, szombat délben az RTL Magyarország hivatalos közleményben jelentette be, hogy

lezárult az UEFA klubsorozatainak magyarországi közvetítési jogaira szóló pályázat a 2024/25, 2025/26 és 2026/27-es szezonokra, ahol az RTL Magyarország nyerte az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogainak úgynevezett A-csomagját.

"Ennek értelmében a BL keddi és szerdai játéknapjain is az RTL választhat elsőként, hogy mely mérkőzéseket közvetíti, digitálisan vagy lineárisan. Az első választások érvényesek az egyenes kieséses szakaszra is, és ennek megfelelően a BL-döntőt is kizárólagosan az RTL közvetíti majd a 2024/25-ös szezontól kezdődően, mely biztosan az RTL csatornán lesz látható" - olvasható a közleményben.

A közleményből az is kiderül, hogy az RTL Magyarországhoz kerültek továbbá a Bajnokok Ligája úgynevezett B-csomagjának digitális közvetítési jogai is. A megnyert közvetítési jogok az A-csomag esetében 36, a B-csomag esetében pedig 167 meccset jelentenek egy szezonban az RTL-nek.

Szintén bejelentették, hogy megtartották az UEFA Európa Liga B-csomagjának lineáris és digitális közvetítési jogait, így az Európa Liga és az Európa Konferencia Liga B-csomagjának csütörtöki mérkőzései változatlanul az RTL felületein lesznek láthatóak, ami összesen 323 meccset jelent szezononként.

Az RTL teljes közleménye

"Lezárult az UEFA klubsorozatainak magyarországi közvetítési jogaira szóló pályázat a 2024/25–2025/26–2026/27-es szezonokra, ahol az RTL Magyarország nyerte az UEFA Bajnokok Ligája közvetítési jogainak úgynevezett A-csomagját. Ennek értelmében a BL keddi és szerdai játéknapjain is az RTL választhat elsőként, hogy mely mérkőzéseket közvetíti, digitálisan vagy lineárisan. Az első választások érvényesek az egyenes kieséses szakaszra is, és ennek megfelelően a BL-döntőt is kizárólagosan az RTL közvetíti majd a 2024/25-ös szezontól kezdődően, mely biztosan az RTL csatornán lesz látható.

Az RTL Magyarországhoz kerültek továbbá a Bajnokok Ligája úgynevezett B-csomagjának digitális közvetítési jogai. A megnyert közvetítési jogok az A-csomag esetében 36, a B-csomag esetében pedig 167 meccset jelentenek egy szezonban az RTL-nek.

A 2024/25-ös szezontól kezdődően megváltozik az UEFA Bajnokok Ligája lebonyolítási rendje. Megszűnik a csoportkörnek hívott szakasz, és liga-szakasz néven zajlik majd a jövőben, ahol egy bejutó csapat az őszi fordulókban az eddigi 6 meccs helyett minimum 8-at játszik majd. Az új lebonyolítási rendben a tavaszi szezonban már januártól kezdődően rendeznek mérkőzéseket. Mindezen változások sokkal több izgalmas párosítást, és összességében sokkal több meccset jelentenek majd, amelyeket a szurkolók az RTL felületein, lineáris csatornáin és streaming-felületén, az RTL+on  követhetnek majd.

Az RTL Magyarország továbbá megtartotta az UEFA Európa Liga B-csomagjának lineáris és digitális közvetítési jogait, így az Európa Liga és az Európa Konferencia Liga B-csomagjának csütörtöki mérkőzései változatlanul az RTL felületein lesznek láthatóak, ami összesen 323 meccset jelent szezononként.  

Az RTL Magyarország később, a 2024/25-ös szezon kezdete előtt ad tájékoztatást arról, hogy lineáris csatornáin és az RTL+ streamingfelületén mely közvetítések lesznek láthatóak."

Olvastad már?
Megvan, milyen néven indul a Vidi a következő szezonban a MOL lelépése után
A klub tulajdonosa és vezetősége a MOL távozását is figyelembe véve dolgozza ki a jövőre vonatkozó pénzügyi és szakmai terveket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz