Hivatalos: A Puskás Arénában rendezik meg az idei Európai Szuperkupát - megvan a bolgár-magyar időpontja is

Szeptember 24-én Budapesten rendezik a két legrangosabb európai klubsorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének párharcát.
Nyikes Zoltán 2020. június 17., szerda 15:51
Szeptember 24-én Budapesten rendezik a két legrangosabb európai klubsorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének párharcát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 17., szerda 15:51

Szerda délután hivatalossá vált, amit korábban a nemzetközi sajtóhírek már pedzegettek: az Európai Labdarúgó Szövetség

a Puskás Arénában rendezi meg az idei európai Szuperkupa-döntőt,

azaz a Bajnokok Ligája-győztes és az Európa Liga-győztes együttes összecsapását szeptember 24-én – adta hírül az MLSZ hivatalos oldala.

Az UEFA végrehajtó bizottsága szerdai ülésén hozott döntése történelmi jelentőségű, mivel hazánkban korábban még sosem rendezték meg nemzetközi férfi kupasorozat egymérkőzéses döntőjét.

– Az UEFA Szuperkupa-döntő rendezésével hazánk ismét egy kiemelkedő sporteseménynek adhat otthont. Remélhetőleg a magyar futballszurkolók személyesen, a helyszínen láthatják a kontinens legjobbjait – fogalmazott dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. – Az UEFA a döntéssel a magyar labdarúgás fejlődését, az infrastruktúra megújulását, valamint azt ismerte el, hogy a futballélet koronavírus utáni újraindulásában Magyarország az élen járt.

A koronavírus-járvány miatt az UEFA kénytelen volt egy időre leállítani az európai kupasorozatokat is, amelyek így csak nyáron érnek véget. A két legrangosabb torna győztesének párharca a Szuperkupa-döntő, amelynek budapesti megrendezésével újabb sportdiplomáciai sikert ért el a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A szövetség sportdiplomáciai sikereinek köszönhetően Magyarország az utóbbi években több rangos európai futballeseménynek is elnyerte a rendezését: 2014-ben U19-es Európa-bajnokság, 2019-ben női BL-döntő színhelye volt Magyarország, az UEFA friss döntése alapján idén az európai Szuperkupa-döntőnek ad otthont Budapest. Jövőre az EURO2020-nak, vagyis a férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, valamint szintén 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak.

Az Európa-liga döntőjét pedig az előzetesen tervezett 2022 helyett 2023-ban játsszák a budapesti Puskás Arénában.

Sűrűbb NL-program

Az UEFA döntése értelmében nem változik jelentősen a Nemzetek Ligája új, őszi lebonyolítás, ám a versenynaptár sűrűbb lesz a szokásosnál. Marco Rossi együttese az NL-ben a C-ligában szerepel, és érintett az Eb pótselejtezőiben is.

A Nemzetek Ligája első két mérkőzését szeptember 3. és 8. között rendezik meg, a folytatásban, az októberi és novemberi FIFA-játéknapokon két-két meccs helyett három-három találkozó kerül megrendezésre a rendelkezésre álló nyolc nap alatt, oly módon, hogy mindkét esetben az Eb-pótselejtező-mérkőzéssel indul a futball hete. 

A mieink október 8-án kezdenek Bulgáriában, továbbjutás esetén pedig november 12-én fogadhatja a magyar válogatott az Izland–Románia összecsapás győztesét.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz