Hiába a vb-továbbjutás, a szövetségi kapitány egy évet sem élt meg a kispadon - hivatalos bejelentés

Lengyelország labdarúgó-szövetsége csütörtökön jelentette be, hogy Czeslaw Michniewicz kapitány az év végén, szerződése lejártakor távozik posztjáról.
Csakfoci.hu 2022. december 22., csütörtök 14:21
Lengyelország labdarúgó-szövetsége csütörtökön jelentette be, hogy Czeslaw Michniewicz kapitány az év végén, szerződése lejártakor távozik posztjáról.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 22., csütörtök 14:21

Czeslaw Michniewicz januárban vette át az egykoron a Videoton kispadján is ült Paulo Sousa helyét a lengyel válogatott élén, és a vb-pótselejtezőn, Svédországot búcsúztatva Katarba vezette a csapatot.

Ezt követően 1986 óta, azaz 36 év után először sikerült továbbjutnia Lengyelországgal a vb-csoportból, a későbbi világbajnok Argentína mögött másodikként, majd a második döntős, Franciaország jelentette a végállomást (1-3) a legjobb 16 között. Eközben Michniewicz vezetésével a Nemzetek Ligája A-divíziójában is megőrizte tagságát az együttes.

A 2022-es eredmények után sokan azt várták, hogy a kapitány marad a posztján, de a Lengyel Labdarúgó Szövetség (PZPN) végül úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, miután megbeszéléseket folytatott az 52 éves szakemberrel.

A múlt héten Czesław Michniewicz több megbeszélést is folytatott Cezary Kulesza elnökkel, a PZPN alelnökeivel és elnökségével. A tárgyalások során a felek a lengyel válogatott katari világbajnokságon nyújtott teljesítményét is összegezte. Az összes információ alapos elemzése után a PZPN úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Czesław Michniewicz, az év végén lejáró szerződését. A PZPN igazgatótanácsa nevében szeretnénk megköszönni a szakembernek a 11 hónapos edzői munkáját

- olvasható a csütörtöki közleményben.

Michniewicz összesen 13 mérkőzésen ülhetett a lengyel válogatott kispadján és irányítása mellett öt találkozót megnyert, ötöt elveszített, illetve három döntetlent ért el a nemzeti csapat. Utódja kiléte egyelőre nem ismert.

Olvastad már?
Egy újabb FIFA-ötlet, ami kiboríthatja a focivilágot: Már nem négyévente jöhetnek a vb-k
Sajtóhírek szerint a FIFA a háromévente megrendezésre kerülő világbajnokság bevezetését fontolgatja, miután azt az ötletet, hogy kétévente legyen vb, az európai szövetségek és klubok szinte egyöntetően elutasították.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új edzők a stábban
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző és Johan Sandahl asszisztensedző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz