Forrás: MTI

Háromnapos nemzeti gyászt hirdettek Brazíliában Pelé halála miatt - megvan a temetés időpontja és helyszíne

Kedden a Sao Paulótól 70 kilométerre fekvő Santosban helyezik végső nyugalomra Pelét, a brazilok legendás labdarúgóját.
Nyikes Zoltán 2022. december 30., péntek 9:59
Forrás: MTI
Kedden a Sao Paulótól 70 kilométerre fekvő Santosban helyezik végső nyugalomra Pelét, a brazilok legendás labdarúgóját.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. december 30., péntek 9:59

Jair Bolsonaro, a hivatalából vasárnap távozó brazil elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a csütörtökön 82 éves korában elhunyt legendás labdarúgó, a háromszoros világbajnok Pelé tiszteletére.

Bolsonaro közösségi oldalán kiemelte:

Pelé elvesztésével egy olyan embert gyászolnak, aki a futballnak köszönhetően az egész világgal megismertette Brazíliát. Hozzátette: Pelé "művészetté és örömmé változtatta a futballt".

Pelét szűk családi körben kedden temetik el Santosban. Klubkarrierje javát a helyi labdarúgócsapatban töltötte, amelynek stadionjában hétfőtől a játéktéren felravatalozzák, hogy a szurkolók is leróhassák kegyeletüket.

Korábbi klubja, az FC Santos azt közölte, hogy a végső búcsúztatón csak a közeli hozzátartozók vesznek részt. Hétfőn kora reggel a koporsót átszállítják a Sao Pauló-i kórházból a tengerparti városba, ahol az egyesület stadionjának játékterén felravatalozzák, hogy helyi idő szerint 10 órától a szurkolók leróhassák kegyeletüket. Másnap Santos utcáin halad majd a temetési menet, amely a tervek szerint elhalad Pelé 100 éves édesanyjának háza előtt is. Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette.

A legendás futballista az utóbbi években többször is kórházi kezelésre szorult, tavaly vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház csütörtökön - magyar idő szerint este - közölte a halálhírét. (MTI)

Olvastad már?
Puskás Ferenccel, Albert Flóriánnal és Mészöly Kálmánnal is egy csapatban játszik odafent - NB I-es együttesek megemlékezései Peléről
Az Üllői úton ünnepelték, ajándékot küldött Puskás Ferencnek, Kubala László és Farkas János ellen is játszott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz