Gyász: Elhunyt a legendás szövetségi kapitány, aki korábban világbajnoki bronzéremig vezette a válogatottat

Két nappal 88. születésnapja előtt elhunyt Miroslav Blazevic, a horvát labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.
Csakfoci.hu 2023. február 8., szerda 16:05
Két nappal 88. születésnapja előtt elhunyt Miroslav Blazevic, a horvát labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 8., szerda 16:05

A Horvát Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalán közölte, hogy a legendás tréner, Miroslav Blazevic hosszan tartó súlyos betegség után Zágrábban hunyt el.

Blazevic 1994-ben lett az akkor már független Horvátország futballválogatottjának szövetségi kapitánya, amellyel hatalmas szenzációt keltve, az olaszokat megelőzve kijutott az 1996-os angliai Európa-bajnokságra. A kontinensviadalon a későbbi győztes német csapattal szemben a negyeddöntőben búcsúzott a gárda.

Két évvel később a franciaországi világbajnokságon még ennél is nagyobb meglepetést okozott a többek között Davor Sukerrel, Zvonimir Bobannal és Slaven Biliccsel felálló válogatott, amely az elődöntőig menetelt, ott ugyancsak a későbbi győztes franciákkal szemben maradt alul, de a bronzmérkőzésen 2-1-re legyőzte a hollandokat.

Blazevic egészen 2000-ig irányította a válogatottat, később számos helyen, például Iránban, Kínában és Bosznia-Hercegovinában is dolgozott. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz