Fotó: RB Leipzig

Gulácsi ugyan visszatérhet, de az edzője lehűtötte a kedélyeket: Nem ő lesz a Leipzig első számú kapusa

A magyar válogatott kapus rendszeres játéklehetőségének esélye jelenleg a nullához közelít - írja elemzésében az rblive.de honlap.
Budai László 2023. szeptember 27., szerda 8:49
Fotó: RB Leipzig
A magyar válogatott kapus rendszeres játéklehetőségének esélye jelenleg a nullához közelít - írja elemzésében az rblive.de honlap.
Szerző: Budai László 2023. szeptember 27., szerda 8:49

Mit jelent Gulácsi Péter visszatérése Janis Blaswich számára? - ezzel a címmel írt cikket az RB Leipziggel részletesen foglalkozó, sokszor igen jól informált rblive.de honlap. Ami biztos, hogy a magyar válogatott kapus közel egy év után ismét tétmeccset játszhat: szerda este ő védi majd a lipcseiek kapuját a másodosztályú SV Wehen Wiesbaden elleni Német Kupa-találkozón.

- Fontos, hogy Pete játéklehetőséget kapjon - hangsúlyozta Marco Rose edző. A honlap szerint ez azért is lényeges a tréner számára, mert ha a közeljövőben Blaswich kidőlne a sorból, akkor Gulácsi már valamennyi frissen szerzett játékidővel a háta mögött tudná őt helyettesíteni. Ez tehát azt is jelenti - írja az rblive.de -, hogy a magyar válogatott kapus rendszeres játéklehetőségének esélye jelenleg a nullához közelít. Rose-nak ugyanis egyszerűen nincs oka arra, hogy a stabil Blaswichot a kispadra ültesse a bajnokságban vagy a Bajnokok Ligájában. Erre kitért a sajtótájékoztatón is.

- Minden a kis lépésekről szól, ami a csapatba való visszailleszkedését illeti. Semmi többről nem beszélhetünk jelenleg, az első számú kapusság most nem kérdéses. A fiúk tudják, hol állnak a rangsorban, rengeteg minőség van ezen a poszton. (...) Pete tizenkét hónap után tér vissza, természetesen ez egy fontos pillanat, de minden további a versenyről szól.

Persze nem fogok háromnaponta kapust cserélni.

Ami azt jelenti, hogy Blaswich - aki a lap szerint az elmúlt egy év alatt topkapussá fejlődött - továbbra is első számú kapus marad Rose alatt. Méghozzá úgy, hogy nem kell féltenie a pozícióját, abszolút övé a bizalom. Az persze könnyen lehet, hogy a kupában rotál majd az edző, hiszen Gulácsinak is szüksége van a meccsterhelésre.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz