Furcsa "edzőváltás" a Slovannál: Három napja bejelentették Weiss távozását, most pedig az érkezését

Nem szokványos módon nevezett ki "új" edzőt a Slovan Bratislava.
Privacsek András 2022. június 11., szombat 10:14
Nem szokványos módon nevezett ki "új" edzőt a Slovan Bratislava.
Szerző: Privacsek András 2022. június 11., szombat 10:14

Három nappal ezelőtt a Slovan hivatalos oldalán jelentette be, hogy Vladimír Weiss távozik a kispadról. A klubhonlapon ifj. Ivan Kmotrík klubigazgatót így indokolta az edzőváltást:

- Weiss többször hangsúlyozta elégedetlenségét a játékoskeret minőségével kapcsolatban. Mi viszont nem vagyunk gazdaságilag olyan helyzetben, hogy ismét átépítsük a keretet. Egyszerűen nem egyeztek az elképzeléseink ezen a téren.

Péntek késő este a Slovan ugyancsak a hivatalos honlapján jelezte, hogy Vladimír Weiss lesz a csapat "új" vezetőedzője. Kmotrík magyarázatot is adott a furcsa lépésre:

- Annak ellenére, hogy Vladimír Weiss részéről eredetileg megegyeztünk az együttműködés megszüntetéséről, továbbra is kapcsolatban maradtunk. Egyikünk sem tudta befejezni, amit közösen elkezdtünk a Slovanban. Az elmúlt napokban többször találkoztunk az edzővel, és sokat beszélgettünk arról, hogy mi volt és mi lehetne. Úgy éreztük, nem akarjuk, hogy ez így végződjön. Mindkettőnket érdekel a klub sorsa.

Ezért nem féltem megtenni ezt a lépést, és teljesen tisztában vagyok vele, hogy az edző távozásáról szóló korábbi információk alapján ez minimálisan szokatlan lesz.

- Meggyőződésem azonban, hogy a Slovan számára jó döntés született. Vladimír Weissel megtaláltuk a közös elképzelést, hogyan folytatjuk tovább és egyéves szerződésben állapodtunk meg.

Mindez azt is jelenti, hogy Weiss nem lesz a DAC edzője, pedig korábban a dunaszerdahelyi kispad legnagyobb várományosának tartották a szakembert. Erről elsőként a felvidéki Körkép.sk számolt be konkrétumokkal. A portál most elnézést kér az olvasóitól, mint írják: "Hibáztunk akkor, amikor egy 99 százalékos bizonyosságnak nyilvánított információt tényként közöltünk, miközben végül mégis az az 1 százalék vált valóra."

A DAC továbbra is keresi Joao Janeiro utódját.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz