Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fradi: Újra milliárdos bevétel, brutális koefficiens - minden eddiginél kedvezőbb helyzet is jöhet a BL-selejtezőben

A Ferencváros mintegy 3,6 milliárd forintot keresett a nemzetközi porondon, az UEFA-együtthatója pedig 27-re emelkedett, ami akár nagyon kedvező helyzetet is teremthet a BL-selejtezőkben.
Csakfoci.hu 2023. március 18., szombat 13:10
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A Ferencváros mintegy 3,6 milliárd forintot keresett a nemzetközi porondon, az UEFA-együtthatója pedig 27-re emelkedett, ami akár nagyon kedvező helyzetet is teremthet a BL-selejtezőkben.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 18., szombat 13:10

Csütörtök este a Bayer Leverkusen elleni EL-nyolcaddöntős vereséget követően véget ért a Ferencváros számára a nagy európai menetelés. A Fradi július 6-án, a Tobol elleni idegenbeli BL-selejtezővel kezdte meg a nemzetközi kupakalandot, összesen pedig 16 mérkőzésen lépett ott pályára.

A kimagasló eredményeknek pedig számos tekintetben pozitív hozadékuk volt, így például pénzügyi téren is.

A Ferencváros a nyolcaddöntőig jutással összesen mintegy 8,95 millió eurót (3,6 milliárd forint) keresett az Európa Liga 2022/2023-as kiírásában.

Így alakultak az FTC pénzügyei

A Fradi

- az EL-csoportkörbe jutásért 3,63 millió eurót
- ott a megszerzett 10 pontért további 2,1 millió eurót
- a csoportgyőzelemért 1,1 millió eurót
- míg a nyolcaddöntőbe jutásért 1,2 millió eurót kapott.

Szintén óriási eredményt ért el az FTC az UEFA-együtthatók tekintetében, az NB I-es listavezető ugyanis magyar csúcsot jelentő 12 pontot szerzett a nemzetközi porondon a már meglévő mellé, így amennyiben megnyeri a magyar bajnokságot, akkor 27-es pontszámú koefficienssel várhatja a BL-selejtezők sorsolását nyáron.

Az FTC az UEFA-koefficiensek rangsorában 36 helyet lépet előre, így jelenleg már a 62. pozíciót foglalja el. Ha a magyar csapatnak a mostani idény előtt lett volna 27 a koefficiens-pontszáma, akkor a BL-selejtező harmadik körében csatlakozott volna a küzdelmekhez kiemeltként. Erre pedig akár a következő évadban is meglehet az esély.

Olvastad már?
Fradi-vezér: "Az EL-nyolcaddöntő nagyobb eredmény, mint a BL-csoportkörbe jutás" - Orosz szerint ismét jegyzett klub lettek Európában
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint ismét jegyzett klub lett Európában a Ferencváros, amely a nyolcaddöntőig jutott a labdarúgó Európa-ligában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz