Fradi: Dollról és furcsa nézőszámokról is beszélt a távozó légiós

Hüsing szerint 7000 szurkoló megy ki a magyar élvonalbeli meccsekre átlagosan, és pozitívan tekint vissza rövid NB I-es pályafutására és az itteni focira is.
Csakfoci Admin 2017. július 15., szombat 9:55
Hüsing szerint 7000 szurkoló megy ki a magyar élvonalbeli meccsekre átlagosan, és pozitívan tekint vissza rövid NB I-es pályafutására és az itteni focira is.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. július 15., szombat 9:55

Oliver Hüsing mindössze egy év után távozott a Ferencvárostól, hogy korábbi klubjához, a német harmadosztályú Hansa Rostockhoz igazoljon, 3 évre aláírva.

A német védő a liga3-online.de-nek adott interjúban beszélt hazatéréséről és a Magyarországon eltöltött idényéről. Ebből idézünk az alábbiakban.

A Fradinál eltöltött idényről:

- Egy nagyon pozitív tapasztalat volt a számomra az, hogy külföldön élhettem és játszhattam. Új kultúrát, mentalitást és nyelvet tanulhattam, ismerhettem meg Magyarországon, tágította a látásmódomat az ottani élmény. Úgy érzem, játékosként is sikerült ezzel előrelépnem.

A magyar fociról:

- Nyilvánvalóan nem is lehet összehasonlítani a német és a magyar labdarúgást. Már maga a szurkolói kultúra is egészen más ott. Míg egy német meccsre kimennek 30 ezren akár a harmadosztályban is, a magyar NB I-nek nagyjából egy 7000-es átlaga van. Ez azonban nem azt jelenti, hogy rossz lenne a foci Magyarországon. Épp ellenkezőleg, a legjobb 6-7 csapat taktikailag jól felkészült és sok technikás labdarúgót is foglalkoztat.

Milyen edző Thomas Doll?

- Doll egy nagyon tapasztalt szakember, aki korábban remek futballista volt, és aki rendkívül ambíciózus.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz