Fotó: fradi.hu

Fradi: Csercseszov döntött - megvan, kiket rakott ki az EL-keretből az új igazolások miatt

A távozó Aissa Laidounin kívül Franck Boli és Xavier Mercier került ki a Fradi Európa Liga keretéből, helyükre az új igazolásokat nevezték.
Nyikes Zoltán 2023. február 3., péntek 18:21
Fotó: fradi.hu
A távozó Aissa Laidounin kívül Franck Boli és Xavier Mercier került ki a Fradi Európa Liga keretéből, helyükre az új igazolásokat nevezték.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 3., péntek 18:21

Csütörtök éjfélig kellett leadni a kereteket az Európa Liga tavaszi folytatására, ahol még a Ferencváros is érdekelt.

Sztanyiszlav Csercseszov három helyen változtatott, a távozó Aissa Laidounin kívül Franck Bolit és Xavier Mercier-t tette ki a vezetőedző a keretből, helyükre a három téli igazolás, Myenty Abena, Owusu Kwabena és Nikolai Baden Frederiksen került be.

Az EL küzdelmei február 16-án folytatódnak, ekkor a tét a nyolcaddöntőbe jutás lesz, tehát a Ferencváros ebben a körben nem érdekelt. A Fradi mérkőzéseinek dátuma március 9. és március 16. lesz, a magyar bajnok, mint kiemelt, a második találkozón lesz pályaválasztó, az ellenfélre pedig a február 24-i sorsoláson derül fény.

A Fradi kerete az EL-ben

Kapusok: Dibusz Dénes, Bogdán Ádám
Hátvédek: Botka Endre, Henry Wingo, Samy Mmaee, Adnan Kovacevic, Mats Knoester, Myenty Abena, Eldar Civic, Pászka Lóránd
Középpályások: Muhamed Besic, Anderson Esiti, Kristoffer Zachariassen, Vécsei Bálint
Támadók: Adama Traoré, Amer Gojak, Tokmac Nguen, Owusu Kwabena, Ryan Mmaee, Marquinhos, Nikolai Baden Frederiksen
B-lista: Mergl Szabolcs, Őri Levente, Juhász Botond, Manner Balázs, Kaján Norbert, Bagi Ádám Gyula, Varga Zétény István, Pintér Dániel, Lisztes Krisztián, Redzic Damir.

Olvastad már?
Kecskeméti titkok nyomában: Ha kell, pályát vonalaz és kispadot szerel az ügyvezető, de ma is a bennmaradásban hisz - interjú
Meglepték a teljes mezőnyt a nem szokványos játékospolitikájukkal és főleg azzal, hogy újoncként jelenleg második helyen állnak az NB I-ben. Pedig a legalacsonyabb költségvetéssel rendelkeznek, a legolcsóbb kerettel és mindenki biztos volt benne, hogy kiesnek. Ráadásul a legkisebb apparátussal működnek, ezért sokkal többet és jobban kell dolgozniuk, mint a vetélytársaknak. Dr. Filus Andor, az újonc Kecskemét ügyvezetője mondja el, milyen nehézségeket kellett leküzdeniük, míg eljutottak az NB I-be.  A nyarakat a stadionban tölti, a bajnoki rajt előtt már alig alszik, a meccs napján összerakja a kispadot, de előfordul, hogy pályát vonalaz. Interjú a kecskeméti titokról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz