Félt Stankovicnál futballozni a volt játékosa: "Nagyon dühös lett, ha valaki hibázott, ez rossz hatással volt ránk"

A Belgrádból gyorsan távozó norvég válogatott csatár, Ohi Omoijuanfo szerint Dejan Stankovicnak komoly szerepe volt abban, hogy nem tudott kiteljesedni a játéka a crvena Zvezdánál.
Csakfoci.hu 2024. február 1., csütörtök 17:56
A Belgrádból gyorsan távozó norvég válogatott csatár, Ohi Omoijuanfo szerint Dejan Stankovicnak komoly szerepe volt abban, hogy nem tudott kiteljesedni a játéka a crvena Zvezdánál.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 1., csütörtök 17:56

Ohi Omoijuanfo mindössze nagyjából fél évig volt a Crvena Zvezda játékosa 2022 januárjától 2022 augusztusáig. Bár a csatár góllal debütált a szerb csapatban és 24 tétmeccsen 12 találatig jutott, végül gyorsan távozott Belgrádból.

A ma már 30 éves, a dán Bröndbyben futballozó támadó az RT Balkan televíziónak beszélt arról, miért kellett idő előtt elhagynia akkori klubját. Az interjúban szóba került a csatár akkori edzője, a ma már a Ferencvárost irányító Dejan Stankovic is.

Elég nehéz volt a csapatában játszani. Úgy gondolom, hogy a Zvezdában betöltött státusza és amiatt, amilyen játékos volt, nagyon meg akarta mutatni magát. Olyan volt, mintha nagy nyomás nehezedett volna a vállára, amit át is adott a játékosoknak. Az volt az elvárása, hogy tökéletesen játsszunk. Nagyon dühös lett, ha valaki hibázott, és ez néha rossz hatással lehet egyes játékosokra. Mert bizonytalanságot ad, hogy nem merjük játszani a saját játékunkat, mert félünk hibázni, hiszen akkor az edző dühös lesz és kritizál

- mondta Omoijuanfo, aki szerint a pályán kívül már sokkal könnyebb volt megtalálni a hangot a szerb trénerrel.

- Amikor tudott lazítani, Dejan remek fickó volt. Szellemes. De nem tudtunk sokat beszélgetni, mert nyelvi akadályok voltak közöttünk - ő nem nagyon beszélt angolul, én pedig nem beszélek szerbül vagy olaszul. Bárcsak valamelyikünk jobban beszélte volna a másik nyelvét, mert akkor többet tudtunk volna beszélgetni, jobban megértettem volna, mit vár tőlem. Úgy éreztem, hogy gyakran voltak kommunikációs problémáink - én azt hittem, hogy ő azt akarja, hogy valamit így csináljak, de valójában ő azt akarta, hogy amúgy csináljam. Nem voltunk egy hullámhosszon. De nagyon tisztelem őt. Nem volt vele semmi problémám, kivéve, hogy nem akart engem a csapatba tenni. De végül is ő az edző, ő választja ki a játékosokat, és azt teszi, amit a legjobbnak gondol, mert rajta is ott van a nyomás, hogy minden meccset meg kell nyernie - tette hozzá a norvég támadó, aki Szerbiát annál jobban megkedvelte és a mai napig rendszeresen tesz közzé képeket, bejegyzéseket és ottani ételekről és kultúráról.

Olvastad már?
NB I: A Fradi háromszoros bajnok játékosát csábítaná vissza a Vidi és az Újpest
Bár a lila-fehérek jobb feltételeket kínálnának, úgy tudjuk, elsősorban arra lehet esély, hogy ha Haratin visszatér az NB I-be, akkor a Vidibe szerződik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz