Felgyorsulhat a VAR, már a katari vb-n debütálhat a vadonatúj rendszer - itt a bejelentés

Gianni Infantino elnök szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) biztosak benne, hogy a november 21-én kezdődő katari világbajnokságon már bevezethetik a félautomata videobírós rendszert.
Budai László 2022. június 13., hétfő 20:01
Gianni Infantino elnök szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) biztosak benne, hogy a november 21-én kezdődő katari világbajnokságon már bevezethetik a félautomata videobírós rendszert.
Szerző: Budai László 2022. június 13., hétfő 20:01

A FIFA vezetője hétfőn Dohában, a futball szabályalkotó testületének (IFAB) éves rendes ülésének helyínén beszélt arról, hogy a vitás esetek gyorsabb eldöntésének érdekében fejlesztett új technológiát a következő hónapokban intenzíven tesztelik majd, de már eddig is olyan előrelépést értek el, hogy meg vannak győződve arról, hogy a vb-n már élesben is használhatják.

"A klubvilágbajnokságon teszteltük és nagyon jónak tűnt. Nagyon elégedettek vagyunk vele és majd a világbajnokság előtt döntünk róla" - nyilatkozta az elnök.

Infantino Pierluigi Collinával, a FIFA bíró bizottságának elnökével közösen tartotta a sajtótájékoztatót, melyen szavaihoz a legendás játékvezető annyit tett hozzá, "biztos vagyok benne, hogy használhatjuk majd".

A félautomata VAR-rendszer automata labdakövetővel működik és háromdimenziós képet ad a játékos helyzetéről, így pillanatok alatt dönteni tud lesgyanús helyzeteknél.

A hétfői ülésen az előzetes várakozásoknak megfelelően az IFAB véglegesítette a csapatonkénti öt csere alapelvét a "magas szintű" mérkőzések esetében.

Eredetileg a koronavírusjárvány miatt emelték fel a változtatások lehetőségét háromról ötre, de az átmeneti jelleget most megszüntette az IFAB, melynek dohai közgyűlésén arról is döntés született, hogy egy-egy mérkőzésre az eddigi 12 helyett akár 15 cserejátékost is lehet nevezni. A döntés a konkrét szabályozást illetően az adott sorozat vagy torna szervezőinek hatáskörébe tartozik.

Olvastad már?
Szűkült a lista: Ebből az öt csapatból kerül ki a Fradi BL-ellenfele
A keddi sorsolás előtt az UEFA csoportokra osztotta a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörének csapatait. Az FTC kiemelt lesz és balkáni vagy keleti túra vár rá.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz