Ez aztán az idegenbeli túra! Egy csapatnak 32 ezer(!) kilométert kell utaznia a Francia Kupa-meccse miatt - ez az oka

A francia ötödosztályú Thionville Ausztrália szomszédságába utazik, hogy összecsaphasson ellenfelével - a Francia Kupában...
Budai László 2023. november 4., szombat 10:15
A francia ötödosztályú Thionville Ausztrália szomszédságába utazik, hogy összecsaphasson ellenfelével - a Francia Kupában...
Szerző: Budai László 2023. november 4., szombat 10:15

Elkészítették a Francia Kupa hetedik fordulójának párosításait, amelynek egyik legérdekesebb párharca a francia ötödosztályú FC Thionville és az új-kaledóniai Hienghène Sport párharca lesz. És hogy miért? Azért, mert előbbi klubnak több mint 32 ezer (!) kilométert kell utaznia majd a találkozó miatt.

Mindez úgy lehetséges, hogy a Francia Kupában az 1961/62-es szezontól a Franciaország tengerentúli területein lévő amatőr és profi együttesek is indulhatnak, így fordulhat elő, hogy az Ausztrália mellett található Új-Kaledónia delegál együttest a sorozatba.

A Franciaországban lévő klubok egyébként önként jelentkezhetnek a nagy utazásra, azaz arra, hogy vállalnak olyan együttesek elleni találkozót is, amelyek a tengerentúl vannak, a szövetség pedig természetesen segít a költségek fedezésében, így egy nagy kalandnak is felfogható a kupameccs.

Új-Kaledónia mellett továbbjutás esetén egyébként a Dominikai Köztársaság felett található Guadeloupe, az onnan nem messze lévő Martinique, valamint az óceániai régióban, még Új-Kaledóniától is messzebb található Francia Polinézia is delegálhat csapatot a következő körben.

Arról egyelőre nincs hír, hogy van-e szurkoló, aki elkíséri a Thionville-t az idegenbeli összecsapásra...

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz