Fotó: fradi.hu

Tokmac: "Szeretnénk valamit alkotni Európában", Vécsei: "Kicsit félvállról vettek minket" – így értékeltek a Fradi-játékosok

A Trabzonspor elleni Európa Liga-győzelmet követően a Ferencváros három játékosa, Vécsei Bálint, Muhamed Besic és Tokmac Nguen értékelt az M4 Sporton.
Nyikes Zoltán 2022. szeptember 9., péntek 8:34
Fotó: fradi.hu
A Trabzonspor elleni Európa Liga-győzelmet követően a Ferencváros három játékosa, Vécsei Bálint, Muhamed Besic és Tokmac Nguen értékelt az M4 Sporton.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. szeptember 9., péntek 8:34

Vécsei Bálint: – Az elmúlt hetekben az eredmények és a játék is úgy sikerült, ahogy szerettük volna, és ezúttal is jól kezdtük a találkozót, még úgy is, hogy a piros lap kicsit átírta a terveinket, de így is nagyon veszélyesek tudtunk lenni kontrából. Nyilván játékban nem tudtunk annyit nyújtani, mintha 11-en lettünk volna a pályán, de eredményesek voltunk, ez volt most a lényeg. Készültünk arra, hogy nem zárnak vissza annyira a középpályások és a támadók, lesz hely labdát szerezni, ezt a mozgást pedig mindig gyakoroljuk és most össze is jött.

Kicsit fél vállról vettek minket, főleg miután kiállítottak tőlünk egy embert, így nagyobb helyeket hagyott nekünk és vannak olyan gyors játékosaink, hogy ezt nagyon jól meg tudtuk oldani.

Már játszottunk együtt Besiccsel a Fehérvár ellen is, és akkor úgy is éreztem, hogy nagyon jól összeszoktunk akkor, jól megértjük egymást és most is nagyon jól működtünk. Arról beszélgettünk már az Európa Liga előtt, hogy van már annyi tapasztalatunk az elmúlt évekből, hogy most már eredményesen is akarunk játszani, nem csak élményként megélni ezt az egészet. Nagyon kellett a szurkolók segítsége, hiszen hamar volt egy kiállításunk, nagyon sokat segítettek, hogy ki tudjunk tartani. Nem érdekelt minket az sem, hogy egy emberrel kevesebben voltunk, kompaktak voltunk és fegyelmezettek. Nemzetközi szinten nem elég, ha csak egyénileg jók a játékosok, ezt sajnos láttuk a Qarabag ellen is, abból is tanultunk. Úgy jöttünk ide, hogy eredményesek akarunk lenni és ahhoz mindenkinek 90 percen keresztül hajtani kell és úgy csinálni az egészet, hogy ne legyen kétség a győzelemben. (M4 Sport)

Muhamed Besic: – Kellett egy hosszabb idő, hogy visszajöjjön az önbizalmam, de ez nem rólam szól, hanem a csapatról. Jó az edzőnk és a csapatunk, mindent megtettünk, amit kért tőlünk. Nem vagyok meglepve, tudom mire vagyunk képesek. Remélhetőleg ebben a szezonban már minden összeáll. Figyeltünk arra, amit az edző mondott, hogy harcolni kell és gyorsan kell támadnunk, egy-két passzal kihozni a labdákat. (M4 Sport)

Tokmac Nguen: – Mindenekelőtt, huuh micsoda szurkolás volt itt! Ezzel kell kezdenem, mert tényleg hihetetlen volt a Groupamában játszani. A labdarúgás mindig erről szól, ha betalálsz, akkor mindenki boldog, ha nem, akkor tudjuk mi van. De mindig próbálom segíteni a csapatot.  Szerencsére nagyon sok jó játékosunk van, Adama Traoré is betalált az új igazolások közül. Megvan a három pont, nagyon örülünk.

Nem aggódtunk a kiállítás után sem, túlságosan sok tapasztalatunk van már ehhez, szeretnénk valamit alkotni Európában, nem csak az a tervünk, hogy védekezzünk. Negyedik éve vagyunk itt a főtáblán, ezt fel kell tudni használni, önbizalommá kell fordítani, már a meccset megelőzően is nagyon magabiztos voltam.

Így kell folytatnunk, nyugodtan és higgadtnak kell maradnunk. A gólok meghatározóak, de a legfontosabb, hogy a csapatom nyernek. Ha nem én lövöm a gólokat és nyerünk, akkor is nagyon boldog vagyok. (M4 Sport)

Olvastad már?
Csercseszov most sem vitte túlzásba a dicséretet: "Még győzelem esetén is vannak dolgok, amiken javítani kell"
Az orosz vezetőedző külön kitért az utóbbi időben többször kritizált Muhamed Besic és Tokmac Nguen játékára is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz