Fotó: facebook.com/shamrockrovers

EL-lapszemle: "Erőtlen Fradi, a Shamrock visszaszerezte büszkeségét", Grealish-hez hasonlították a hazaiak tehetségét

Ezt írják az ír lapok, miután a Shamrock 1-0-ra legyőzte csütörtökön a Ferencvárost, ám összesítésben így is a magyar csapat jutott tovább az EL-csoportkörbe. Lapszemle.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 26., péntek 11:09
Fotó: facebook.com/shamrockrovers
Ezt írják az ír lapok, miután a Shamrock 1-0-ra legyőzte csütörtökön a Ferencvárost, ám összesítésben így is a magyar csapat jutott tovább az EL-csoportkörbe. Lapszemle.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 26., péntek 11:09

"A Fradi skalpjával növelte önbizalmát a Shamrock az EKL-csoportkörre" – írja címében az rte.ie, amely azzal egészíti ki, hogy a Rovers a csatát megnyerte, de a háborút elveszítette, összességében pedig már csak formalitás volt a visszavágó. A portál megemlíti, hogy a csapatok alig jöttek ki a második sebességi fokozatból, összességében viszont a Shamrock győzelme vitathatatlanul megérdemelt.

– Egyszerűen csak agresszívebbnek kellett lennünk a helyzeteinknél, és ma este azok voltunk – idézi Stephen Bradleyt, a Shamrock edzőjét az RTE. – Múlt héten túl sok tiszteletet adtunk a Fradinak, és amikor egy ilyen csapatnak teret adsz, akkor fájdalmat okoznak neked. A formánk és az átmenetünk sokkal jobb volt, és meg is kaptuk érte a jutalmunkat.

Tudjuk, hogy egy jó csapat ellen játszottunk, de úgy éreztük, hogy a múlt héten túlzás volt a 4-0. Hogy kicsit igazságosabb legyen az összkép a játékosokkal szemben, felálltak és megnyerték a meccset, és folytatták ezt a fantasztikus hazai sorozatot.

"A Shamrock Rovers a Ferencváros elleni győzelemmel folytatja lenyűgöző hazai sorozatát Európában" – ezzel a címmel írt a találkozóról az independent.ie. Kiemelték, hogy bár kétségtelen, a Ferencváros közel sem játszott olyan szinten, mint az első meccsen, a hazaiak mégis sok bátorságot meríthetnek abból, ahogyan hozzáálltak a feladathoz, és pozitív lendületet kaphatnak az EKL-csoportkör előtt. A cikk megemlíti, hogy a jelenlévő 7163 szurkoló nagy része boldogan ment haza, a Rovers-szurkolók pedig izgatottan várhatják a pénteki sorsolást. A találkozóval kapcsolatban még azt írják, hogy furcsa mérkőzésnek ígérkezett, hiszen a párharcot a Ferencváros kényelmes budapesti sikere már eldöntötte. A portál hangsúlyozza, hogy emiatt a Shamrock is nagyon tartalékosan játszott, az első félidő "fényes szikrája" pedig a 17 éves ír középpályás, Justin Ferizaj volt.

"A Ferencváros továbbjutott az Európa Liga rájátszásában, de ez volt az este, amikor a Shamrock Rovers visszaszerezte büszkeségét és helyreállította önbizalmát"

– olvasható a the42.ie oldalon. A Fradival kapcsolatban itt is megemlítik, hogy "nem éppen a múlt héten látott energiával játszott, és időnként erőtlen is volt - még egy Lisztes nevű fickó is pályára lépett."

A portál is dicséri a Shamrock 17 éves játékosát: "ha Ferizajról azt feltételeznéd, hogy labdaszedő, abból, ahogyan a zokniját hordja - alacsonyan, akárcsak Jack Grealish (a Manchester City sztárja - a szerk.) - nos, igazad lenne, de szorgalmasan játszott, ügyesen elfoglalta a helyét a sorok között, összekötötte a játékot és a kombinációkat Emakhu, Sean Kavanagh és Neil Farrugia között" – írják róla. A meccsel kapcsolatban hozzáteszik, hogy a Rovers időnkénti kényelmes labdabirtoklása részben a Ferencváros visszafogottságának volt köszönhető.

Az irishmirror.ie azt írja, a Tallaght Stadionban ugyan majdnem teltház volt, de senki sem hitte, hogy a Shamrock négygólos hátrányból továbbjuthat, mégis értékes győzelmet aratott, hiszen így az ír csapat nem a negyedik, hanem a harmadik kalapból várja az EKL-sorsolást.

"Ez volt minden, amire a Shamrock Rovers vágyott ebben a szorult helyzetben" – írja az irishexaminer.com, amely szerint ez az újabb európai győzelem lendületet adhat az EKL-re. Hozzátették, hogy

"mivel a magyarok megelégedtek a patthelyzettel, a szakmai stáb megérezte, hogy a győzelem a kezükben van, és Lyons, valamint alapemberek becserélése az utolsó 20 percre kifizetődött."

A thesun.ie úgy érezte, hogy a magyarok nem voltak túlságosan feldúltak, hiszen a múlt héten elvégezték azt a feladatot, amely biztosítja számukra az Európa Liga csoportkörébe jutást. A Shamrockkal kapcsolatban kiemelték, hogy kevés olyan csapat lesz, amelyik szívesen látogat majd a Tallaghtba, amely egy igazi erődítmény, hiszen az elmúlt négy évben csak az AC Milan és a Flora Tallinn tudott ott nyerni, míg olyan csapatok, mint a Brann, a Slovan Bratislava, a Ludogorets, valamint a Fradi is kikapott.

A cikk megemlíti, hogy Stephen Bradley, a Shamrock Rovers vezetőedzője még csak nem is keltette azt a látszatot a felkészülés során, hogy van esély a továbbjutásra, és a kezdőcsapat is azt sugallta, hogy már a hétvégi, Drogheda elleni találkozóra gondoltak.

A balls.ie dicsérte a Fradit, amely szerintük "taktikailag jó mérkőzést játszott, a 90 perc nagy részében megőrizte a koncentrációját, és a Shamrock Roversnek csak egy maroknyi esélyt adott."

Olvastad már?
EL-sorsolás: A Fradi a Manchester Uniteddel vagy Mourinhóékkal is összekerülhet – itt vannak a kalapok
A csütörtök esti eredményeket követően teljessé vált az Európa Liga 32 csapatos mezőnye, így tehát kialakultak a kalapok is a pénteki sorsolás előtt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz