EL-döntő: Budapesten járt az UEFA a jövő évi finálé miatt

A jövő évi Európa Liga-döntőnek a budapesti Puskás Aréna ad otthont, az UEFA küldöttsége pedig már most készül az eseményre.
Póczik Dávid 2022. augusztus 19., péntek 16:31
A jövő évi Európa Liga-döntőnek a budapesti Puskás Aréna ad otthont, az UEFA küldöttsége pedig már most készül az eseményre.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 19., péntek 16:31

Az UEFA küldöttsége három napot töltött a magyar fővárosban, és felkereste a 2023 májusában rendezendő mérkőzés szempontjából legfontosabb helyszíneket

- írja a szovetseg.mlsz.hu.

A bejárást a Liszt Ferenc Reptéren kezdte a delegáció. Az Európa Liga-döntőre érkező szurkolók várhatóan rövid időt töltenek országunkban, így az átlagosnál jóval nagyobb terhelésre kell számítani Ferihegyen a találkozót megelőző, valamint a mérkőzés utáni időszakban.

Kedden és szerdán a Puskás Arénában, a május végi mérkőzés helyszínén tartottak megbeszélést a szervezők. Az MLSZ projektvezetője, Szabó Vilmos és csapata a korábbi rendezések (UEFA EURO 2020, Szuperkupa stb.) tapasztalatait is kamatoztatja az esemény rendezése során.

Kiemelt téma volt az egyeztetéseken a biztonság kérdése. A szervezők az BRFK, ORFK, OMSZ, a Katasztrófavédelem illetve a BKK bevonásával részletes tervet dolgoznak ki a zökkenőmentes rendezés érdekében, illetve kiemelt szerepet kap maga a főváros is a mérkőzést körítő programok helyszíneként.

Olvastad már?
Exkluzív: A magyar válogatottat választaná a Manchester City fiatalja - a háttér
Komoly változások történtek a magyar U-válogatottak élén. Kiderül, kik azok a külföldön játszó fiatalok, akik adott esetben felmerülhetnek a magyar válogatottban, de szó esik a 2023-as hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságról is. Németh Antal, az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője tájékoztatta honlapunkat a legfrissebb fejleményekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz