Fotó: uefa.com

Döntött az UEFA: Isztambulban lesz a 2023-as Bajnokok Ligája-döntő

Eredetileg a sorozat idei fináléját játszották volna a török városban, de a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások következtében máshol került sor a döntőre.
Nyikes Zoltán 2021. július 16., péntek 22:45
Fotó: uefa.com
Eredetileg a sorozat idei fináléját játszották volna a török városban, de a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások következtében máshol került sor a döntőre.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. július 16., péntek 22:45

Tavaly márciusban döntött úgy az UEFA Végrehajtó Bizottsága, hogy 2022-ben Magyarországon, a Puskás Arénában játsszák le az Európa Liga döntőjét, ám az Európai Labdarúgó Szövetség döntése alapján

egy évvel később, azaz 2023-ban fog otthont adni a második számú kupasorozatnak a budapesti stadion.

Az EL következő kiírásának fináléjánál Sevilla lesz a rendező, majd három év múlva a dublini Aviva Stadion második alkalommal adhat otthont a sorozat döntőjének, ugyanis 2011-ben ott mérkőzött meg egymással két portugál csapat, és az FC Porto végül 1-0-ra legyőzte az SC Bragát. Továbbá az is eldőlt, hogy az EL 2025-ös döntője Bilbaóban lesz.

Az UEFA honlapja szerint az ír fővárosra és a baszk városra is azért esett a választás, mert az idei, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon az eredeti tervekkel ellentétben egyetlen mérkőzést sem rendezhettek meg a világjárvány miatt.

Az UEFA azt is bejelentette, hogy Isztambulban rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023-as döntőjét. Az európai szövetség (UEFA) közösségi oldalának pénteki bejegyzése emlékeztet, hogy eredetileg a sorozat idei fináléját játszották volna a török városban, de a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások következtében a Chelsea és a Manchester City végül Portóban mérkőzött meg egymással.

A meccset a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoniak nyerték 1-0-ra. A 2022-es és 2024-es házigazda, vagyis Szentpétervár és London változatlan maradt, a 2023-as BL-döntőre kijelölt Münchennek viszont 2025-ig kell várnia a legrangosabb európai kupasorozat utolsó meccsének megrendezésére. (MTI/csakfoci.hu)

Olvastad már?
Különleges terv jelent meg a 2030-as világbajnokság rendezésével kapcsolatban
A hírek szerint elképzelhető, hogy Szaúd-Arábia a tőle több mint 3000 kilométerre lévő Olaszországgal nyújt be pályázatot a 2030-as világbajnokság rendezésére.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz