Coke Zérótól padlózott a Liverpool: Klopp bírózott, de elvitte a balhét - az EL-döntő visszhangjai

Sevillában és Spanyolországban az ünnepé, Liverpoolban és Angliában pedig természetesen a keserűségé és az okok kereséséé a főszerep, miután a spanyolok zsinórban harmadszor is megnyerték az Európa Liga döntőjét.
Szerkesztő 2016. május 28., szombat 20:52
Sevillában és Spanyolországban az ünnepé, Liverpoolban és Angliában pedig természetesen a keserűségé és az okok kereséséé a főszerep, miután a spanyolok zsinórban harmadszor is megnyerték az Európa Liga döntőjét.
Szerző: Szerkesztő 2016. május 28., szombat 20:52

EURÓPA LIGA, DÖNTŐ:

Liverpool - Sevilla 1-3 (Sturridge 35., ill. Gameiro 46., Coke 64., 70.)

VISSZHANGOK:

Unai Emery: - Imádjuk és mindig nagyon meg akarjuk nyerni az Európa Ligát, ez a mi sorozatunk! Nagyon különleges érzés még mindig megnyerni, most azonban úgy kell ünnepelnünk, hogy közben, tudjuk, vasárnap egy újabb fontos finálé vár ránk. A szünetben rendeztük a gondolatainkat, rá kellett újra jönnünk, miért is voltunk itt. Liverpool egy nagyszerű csapat. Nekünk nagyon hinnünk kellett magunkban. Boldog vagyok az összes Sevilla-szurkoló miatt.

Coke: - Úgy készültünk erre a meccsre, mintha az utolsó lenne a karrierünk során, mintha semmi más nem lenne már ez után. Az Európa Liga a mi sorozatunk. Ennek a megnyerése BL-indulást is ér, ami nagyon fontos a számunkra. Tele vagyunk most energiával, nem számít, mennyit futottunk most, a spanyol kupadöntőben még többet fogunk, és ott is a legjobbunkat nyújtjuk majd!

Jürgen Klopp: - A megszokott színvonalunkhoz képest 50-60 százalékot nyújtottunk, ezt el kell fogadnunk most. Én vagyok a felelős ezért a produkcióért. Megígérhetem mindenkinek, hogy tanulni fogunk ebből a meccsből és még erősebben térünk majd vissza a pályára. Nem kritizálok senkit, a játékosaimmal már beszéltem. Az azzal felszabaduló időt, hogy nem indulhatunk majd a BL-ben, ki kell majd használnunk arra, hogy az edzéseken még jobb csapattá váljunk. Nem a keretünk szűkösségével van a gond. Mindenki a két, első félidei kezezésről beszélt nekem. Ma legalább négy, döntő és egyértelmű ítélet született csapatom kárára, egy ilyen döntőben, ami ennyire szoros, a hasonló esetekben a szerencsére is szüksége van egy csapatnak – nekünk nem volt. 100 százalékosan csalódottak vagyunk a történtek miatt.

A brit Daily Mail bővebben is foglalkozott azzal a négy bírói döntéssel, amelyeket Klopp is említhetett: a lap szerint azonban sem a három 11-es gyanús szituáció, sem az angolok által Coke második és a Sevilla harmadik góljánál reklamált leshelyzet megítélése (a főbíró asszisztensét felülbírálva adta meg a találatot) nem volt helytelen, így a Poolnál aligha hibáztathatják a svéd Jonas Erikssont a történtekért.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz