Európa leggyorsabb focicsapatában magyar a védelem - bekerültek az elitbe a focistáink

Egy érdekes külföldi kimutatás eredménye látott napvilágot: a magyar ott van Európa 10 leggyorsabb focinemzete között. 
Dudás Gábor 2021. szeptember 17., péntek 16:39
Egy érdekes külföldi kimutatás eredménye látott napvilágot: a magyar ott van Európa 10 leggyorsabb focinemzete között. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. szeptember 17., péntek 16:39

Miközben a nemzetközi focivilág a francia Kylian Mbappé vagy a még mindig nagyon sebes Cristiano Ronaldo gyorsaságát csodálja, Európa leggyorsabb focinemzete nem a francia vagy a portugál. Mindez a horvátországi, de angol nyelvű Dubrovnik Times cikkéből derül ki, amely annak összesítését tette közzé, hogy a legmagasabb átlagsebességek alapján melyek a leggyorsabb játékosokkal rendelkező országok.

Ezek alapján Ausztria topfutballistái futnak a leggyorsabban, közülük is Martin Hintereggernél (Frankfurt) és Konrad Laimernél (RB Leipzig) mérték a legmagasabb átlagsebességet (32,4 km/óra), összességében pedig nyugati szomszédunk futballistái közlekednek a leggyorsabban (30,4 km/óra), megelőzve Belgiumot (30,25) és Horvátországot (30,07).

De Magyarország is be tudott kerülni a TOP 10-be, játékosaink 29,58 km/órás sebességgel robognak a pályán, amivel olyan nemzeteket szorítottak ki az elitből, mint az Eb-győztes olaszok, a portugálok vagy a hollandok.

A lap megjegyzi, hogy a kimutatás alapján a leggyorsabbak átlagosan a védők (54,2%), megelőzve a középppályásokat (25%) és a támadókat (20,8%).

"Ha pusztán az átlagsebesség alapján akarnánk felépíteni egy álomcsapatot, akkor a legjobb, ha magyar védőket, angol középpályásokat és cseh támadókat válogatunk be. A kapuba pedig azt a cseh Tomáš Vaclíkot kell tenni, akinek a legmagasabb átlagsebessége van a hálóőrök közül, 27,7 km/órával"

- összegez a portál.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz