Vidi: “A tavalyi kellemetlen emlékek miatt is stresszeltünk egy kicsit” - cél, de nem elvárás a csoportkör

Kovács Dániel a Gabala elleni párharcról és az EKL-csoportkör elérésének esélyeiről is beszélt.
Budai László 2022. július 27., szerda 10:50
Kovács Dániel a Gabala elleni párharcról és az EKL-csoportkör elérésének esélyeiről is beszélt.
Szerző: Budai László 2022. július 27., szerda 10:50

A MOL Fehérvár bár 1-0-s hátrányba került, végül magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott az azeri Gabala ellen az Európa Konferencia Liga-selejtezők 2. körének odavágóján. A Vidi kapusa, Kovács Dániel a molcsapat.hu-nak beszélt többek között az első mérkőzésről is.

- Nem lepett meg minket semmivel a Gabala.

Tudtuk róluk, hogy mit játszanak és a játékstílusukkal sem leptek meg, mert felkészítettek minket, hogy nemcsak kemények, sokszor durvák is az azeri játékosok. Az első félidőben nem volt az igazi a játékunk ritmusa. A tavalyi kellemetlen emlékek miatt is stresszeltünk egy kicsit, de az egyenlítéssel megnyugodott a csapat, és a második félidőben már azt a Vidit láthattuk a pályán, amit reményeink szerint az egész szezonban fogunk.

Kovács a visszavágóról, és a lehetséges folytatásról is beszélt, amennyiben a Vidi kiejti a Gabalát, akkor a Petrocub Hincesti (moldáv)-Laci (albán) párharc győztesével találkozik.

- Egyáltalán nem számítok könnyű meccsre idegenben sem, nagy hiba lenne azt hinni, hogy már továbbjutottunk! Meg kell csinálnunk a házi feladatot, a kellő koncentrációval kell pályára lépnünk. Okosan és türelmesen kell játszanunk Azerbajdzsánban, és ugyanez áll majd a következő fordulóra is, ha sikerül továbbjutnunk. Úgy gondolom, bárki lesz is az ellenfél, mi leszünk az esélyesek, és jogosan tűzhetjük ki célul a playoffba jutást, de az esélyek nem sokat számítanak, csak az a fontos, hogy milyen teljesítményt teszünk a pályára.

A célunk természetesen a csoportkörbe jutás, de ezt nem lehet elvárásként megfogalmazni, hiszen a playoffban már kaphatunk akár topligás ellenfelet, vagy görög, török, holland csapatot is. Mi már a sorozat kezdetétől úgy számolunk, hogy ha a főtáblára akarunk jutni, ahhoz egy komoly bravúrt biztosan be kell mutatnunk.

Szóba kerültek az előző szezon tanulságai is, és az, hogyan sikerült Michael Boris vezetésével kikerülni a gödörből.

- Egy olyan hányatott szezon után, mint amilyen a tavalyi volt, igen erős a bizonyítási vágy a csapatban. A tavasz elejét nem felejtem el, olyan mély válságba kerültünk, amilyenben még nem voltam, de úgy gondolom, Michael Boris vezetésével a bajnokság végére összeállt a csapat.

A legutóbbi 15 meccsünkből csak egyet veszítettünk el, ami nemcsak azt mutatja, hogy Boris megtalálta a megfelelő formációt, hanem azt is, hogy a megfelelő embereket is a posztjukra tudta helyezni. Úgy gondolom, ez a háromvédős rendszer az, ami a legjobban fekszik nekünk, és a nyári igazolások is ebben a szellemben kerültek kiválasztásra.

Olvastad már?
"A Fradi nem olyan csapat, amely lehengerli az ellenfeleket" - bármikor visszatérne a klub korábbi szlovák támadója
Michal Skvarka beszélt a Fradi-Slovan párharc odavágójának tanulságairól, Vladimir Weiss húzásairól és a Fradihoz fűződő viszonyáról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz