Fotó: dac1904.sk

EKL: Szánthó betalált, legyőzte északír ellenfelét a DAC

Szánthó Regő góljára ugyan még válaszoltak a vendég északírek az első félidőben, de Krstovic a 65. percben betalált, így a DAC 2-1-s győzelmet aratott a csütörtöki EKL mérkőzésén.
Póczik Dávid 2022. július 7., csütörtök 22:23
Fotó: dac1904.sk
Szánthó Regő góljára ugyan még válaszoltak a vendég északírek az első félidőben, de Krstovic a 65. percben betalált, így a DAC 2-1-s győzelmet aratott a csütörtöki EKL mérkőzésén.
Szerző: Póczik Dávid 2022. július 7., csütörtök 22:23

A Fortuna Ligában szereplő Dunaszerdahely együttese csütörtökön 2-1-re legyőzte az északír Cliftonville gárdáját az Európa Konferencia Liga első fordulójának első mérkőzésén.

Az első játékrészben a hazaiak voltak aktívabbak, a 21 éves Szánthó Regő remek góljával előnybe is került a DAC, azonban gyorsan válaszoltak a vendégek egy balszerencsésen pattanó labda után. A második félidőben aztán Krstovic egy akció végén eredményes tudott lenni, így a kék-sárgák 2-1-re nyertek, és előnyből várhatják az idegenbeli visszavágót.

Szánthó mellett Veszelinov Dániel is kezdett a csallóközi együttesben, utóbbi játékos 90 percen keresztül őrizte a dunaszerdahelyiek hálóját. Hahn János és Balogh Norbert a 61. percben lépett pályára, a gólszerző Szánthó pedig ekkor hagyta el a játékteret.

Európa Konferencia Liga, Selejtező

1. forduló, 1. mérkőzés

DAC-Cliftonville 2-1 (Szánthó 25., Krstovic 65. ill. R. Hale 28.)

Kiállítva: Moumou 82.

DAC: Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Brunetti, Davis – Dimun – Andzouana (Balogh N., 61.), Veselovsky (Moumou, 70.), Kácer, Szánthó (Hahn, 61.) – Krstovic (Ciganiks, 87.)

Cliftonville: Tolley - Lowe (C. Curran, 71.), Addis, Turner - Ronan Hale, Gallagher, Doherty, Mallon (Rory Hale, 71.), Ives -McDonagh, R. Curran

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz