Ennek komoly visszhangja lesz: A FIFA döntést hozott Oroszországról

Egy héttel az európai szövetség (UEFA) döntését követően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tanácsa is engedélyezte az orosz korosztályos válogatottak visszatérését a 17 éven aluliaknak kiírt tornákra.
Dudás Gábor 2023. október 5., csütörtök 11:08
Egy héttel az európai szövetség (UEFA) döntését követően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tanácsa is engedélyezte az orosz korosztályos válogatottak visszatérését a 17 éven aluliaknak kiírt tornákra.
Szerző: Dudás Gábor 2023. október 5., csütörtök 11:08

A FIFA és az UEFA Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindítását, 2022 februárját követően tiltotta ki az orosz csapatokat sorozataiból, a múlt héten azonban az európai szervezet végrehajtó bizottsága megszavazta azt az indítványt, amely lehetővé teszi az U17-es orosz fiú- és lányválogatottak visszatérését már a mostani szezonban az UEFA versenysorozataiba.

A világszövetség erre a döntésre reagálva adta áldását az orosz nemzeti együttesek visszatérésére, ami azt jelenti, hogy az orosz fiú és lány U17-es csapatok ott lehetnek a világbajnokságon, amennyiben az európai selejtezősorozatból kijutnak a tornára. Ugyanakkor nem szerepelhetnek hazájuk színeiben és zászlajuk alatt.

"A FIFA tanácsa ismételten elítéli Oroszország illegális háborúját Ukrajnában, egyúttal jelzi, hogy az Oroszországgal kapcsolatban 2022. február 28-án hozott határozatának egyéb elemeit továbbra is fenntartja egészen a konfliktus végéig" - írta közleményében a FIFA.

Mostani döntésének valószínűleg komoly nemzetközi visszhangja lesz, az UEFA-határozat után ugyanis Ukrajna és több más ország is bojkottot jelentett be az oroszok ellen, a jövő évi U17-es női Eb rendezője, Svédország pedig bejelentette, hogy nem engedi be az országba az orosz nemzeti csapatot. (MTI)

Olvastad már?
Három kontinensen, hat országban rendezik meg a foci vb-t - hivatalos
Hat ország vesz majd részt rendezőként a 2030-as világbajnokság szervezésében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz