Fotó: TSC Facebook

Emlékezetes BL-meccsre készül az új klubjában bemutatkozó magyar támadó: "Nem minden nap adatik meg egy futballistának, hogy ilyen találkozón játszhasson"

Sós Bence szerint nagyon fizikális bajnokságba csöppent azáltal, hogy a szerb első osztályú Topolyához igazolt. A 29 éves játékos szeretne pozitív élményeket szerezni a Braga elleni visszavágó során is.
Budai László 2023. augusztus 15., kedd 16:55
Fotó: TSC Facebook
Sós Bence szerint nagyon fizikális bajnokságba csöppent azáltal, hogy a szerb első osztályú Topolyához igazolt. A 29 éves játékos szeretne pozitív élményeket szerezni a Braga elleni visszavágó során is.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 15., kedd 16:55

Lassan másfél hónapja a Topolya játékosa Sós Bence, aki a mögöttünk hagyott hétvégén mutatkozhatott be új csapatában, a szerb élvonalban kezdőként 60 percet játszott a Radnicki ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen. A 29 éves támadó tapasztalatai eddig pozitívak a klubváltással kapcsolatosan.

- Nagyon jól érzem magam, segítőkészek a társak, és az sem másodlagos, hogy a szakmai stábból sokan beszélnek magyarul - kezdte Sós a delmagyar.hu-nak adott interjúját. - Örültem, hogy sikerült bemutatkoznom, nagyon jól éreztem magam a pályán. Sok párharcot nyertem, de egy kiváló csapatba kerültem, ahol nagy a harc a csapatba kerülését, szeretnék élni a kapott lehetőséggel.

Nem hiába szerettem volna én is megragadni ezt a lehetőséget. Nem anyagi, inkább szakmai előrelépés volt számomra, hiszen európai kupában játszhatok, és a klub, a sportigazgató és a tulajdonos úr is éreztette velem, hogy engem szeretnének.

- Ezúton is köszönöm a Debrecennek, hogy hozzájárult, hogy ez létrejöjjön. A DVSC is marasztalt volna, de megértette, hogy ez egy óriási lehetőség számomra, hálás vagyok Szrdjan Blagojevicsnek is, hogy nem állt a távozásom útjába. Örülök, hogy a Debrecen is áll még az európai kupaporondon, és szurkolok neki, hogy továbbjusson a Rapid Wien ellen.

Sós a szerb bajnokságot is kielemezte egy kicsit.

Két mérkőzést kívülről láthattam, egyen pedig pályára léphettem, ezek alapján azt mondhatom, egy nagyon fizikális bajnokság a szerb, rengeteg jó játékossal. Nagy tempót próbálnak diktálni, ez persze egyben sok hibát is szülhet.

- Volt szerencsém játszani a Crvena Zvezda elleni utolsó felkészülési meccsünkön, nem véletlen, hogy a belgrádiak öt-nullára verték a Fiorentinát, teljesen más kategóriába sorolják őket a bajnokságon belül is.

Sós tagja klubja BL-keretének is, a Topolya kedden 20.00-tól, hazai pályán játssza a portugál Braga elleni visszavágót, amelyet 3-0-s hátrányból kezd meg.

- A sorsolást megelőző órákban négyre szűkült a lehetséges ellenfeleink száma, és egyik csapat ellen sem mi lettünk volna az esélyesek. Az első meccsen megmutatkozott, nem véletlen lett második a portugál bajnokságban a Braga, amelyben több millió eurós játékosok játszanak.

Kedden szeretnénk kiszolgálni a közönséget, és győztesen elhagyni a pályát, az biztos, hogy nem minden nap adatik meg egy futballistának, hogy egy ilyen találkozón játszhasson.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz