Eltörölné a foci legvitatottabb szabályát minden idők egyik legjobb csatára

A holland csatárlegenda, Marco van Basten véleménye szerint a futball szabályalkotóinak meg kellene fontolniuk a lesszabály eltörlését, úgy gondolja, ez jót tenne a játéknak.
Csakfoci Admin 2021. március 25., csütörtök 18:55
A holland csatárlegenda, Marco van Basten véleménye szerint a futball szabályalkotóinak meg kellene fontolniuk a lesszabály eltörlését, úgy gondolja, ez jót tenne a játéknak.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. március 25., csütörtök 18:55

Az 56 éves, Európa-bajnok ex-támadó hozzátette, főleg a VAR (videobíró) bevezetése óta jelent komoly problémát a szabály, ugyanis minden kicsit is kérdéses esetben a technikai segítséghez kell fordulni, s ez jelentősen csökkenti a játékidőt.

A Sky Sportnak adott interjújában van Basten - aki 2016 és 2018 között a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél dolgozott technikai igazgatóként - elmondta, a futball egy fantasztikus játék, amelynek folyamatosan fejlődnie kellene. A beszélgetésben a korábbi kiváló csatár megjegyezte, jó példa lehet a futball számára a gyeplabda, amelyben fokozatosan osztották fel a pályát részekre, s csak a leghátsó negyedben lehet alkalmazni a lesszabályt.

Van Basten szerint ha eltörlik a lesszabályt,

a játéktér nagyobb lesz, és a csapatoknak sokkal nagyobb területük lesz játszani, ez pedig az edzők számára is több lehetőséget teremt.

Az interjúban van Basten a tiszta játékidő bevezetése mellett is letette a voksát, ugyanis szerinte a sok színészkedés és időhúzás miatt rengeteget áll a játék. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz