Fotó: hbvl.be

Első gólja után a jövőjéről is beszélt fiatal válogatott légiósunk: "Ha maradnom kell, az sem baj"

A belga Lommelben játszó, 18 éves Vancsa Zalán korábban tervezte megszerezni első gólját, de jövőjével kapcsolatban türelmes.
Budai László 2023. április 25., kedd 9:00
Fotó: hbvl.be
A belga Lommelben játszó, 18 éves Vancsa Zalán korábban tervezte megszerezni első gólját, de jövőjével kapcsolatban türelmes.
Szerző: Budai László 2023. április 25., kedd 9:00

Vancsa Zalán ugyan pénteken megszerezte első gólját a belga másodosztályú Lommel labdarúgócsapatában, de nincs megelégedve saját teljesítményével.

Ennek hamarabb be kellett volna következnie. Főleg az idény második felében sok helyzetem volt, amit nem tudtam gólra váltani, emiatt kicsit görcsössé váltam. A kapu előtt nem tudtam higgadt maradni, de most nagy kő esett le a szívemről

- mondta az M1 aktuális csatornának a 18 éves tehetség, aki a Genk U23-as csapata ellen 3-2-re megnyert találkozón 1-1-re egyenlített.

A tavaly nyáron a felnőttválogatottban is bemutatkozott játékos elárulta, szokatlan volt számára a középpályán játszani, de megszerette ezt a posztot is, ráadásul a szakmai stáb szerint sokat fejlődött minden téren. Ugyanakkor hozzátette, jobban szeret támadóként futballozni.

A jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, "ha maradnia kell, az sem baj". Megjegyezte, hogy a bajnokság után a Manchester City U23-as együttese ellen lesz egy mérkőzésük, amelyre sok megfigyelőt várnak. Vancsa szerint reálisan nézve arra van esélye, hogy az U21-es válogatottba hívják meg, amely szeretne kijutni az Európa-bajnokságra, de nagyon nehéz selejtezős csoportba került, mert meg kell küzdenie a belgákkal és a spanyolokkal is.
(MTI)

Vancsa gólja 0:58-tól

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz