Elképesztő csalás a fociban: 36,3 milliárd tűnt el

Átszámítva mintegy 36,3 milliárd forintnyi eltűnt pénz nyomaira bukkantak a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetségnél (CONMEBOL).
Dudás Gábor 2017. április 27., csütörtök 11:11
Átszámítva mintegy 36,3 milliárd forintnyi eltűnt pénz nyomaira bukkantak a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetségnél (CONMEBOL).
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 27., csütörtök 11:11

A szervezet chilei kongresszusán közölték, hogy a tetemes összeget 16 év alatt emelték le a CONMEBOL számláiról. A szerdai híradás szerint 26,9 millió dollár (7,7 milliárd forint) a korábbi elnök, Nicolas Leoz két számláján kötött ki, a többi átutalás címzettjét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A paraguayi sportvezető már egy ideje házi őrizetben van, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) 2015-ben kipattant korrupciós botrányában is érintett volt. Honfitársát, a CONMEBOL elnöki székében őt követő Juan Angel Napoutot már kiadták az Egyesült Államok igazságszolgáltatásának.

 

A New York-i szövetségi bíróság akkori vádiratában kilenc magas rangú FIFA-illetékest hoztak összefüggésbe korrupcióval. A 47 vádpontban többek között az állt, hogy az érintettek zsarolásra, csalásra és pénzmosásra épülő rendszert működtettek több mint két évtizeden keresztül. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz