Elképesztő csalás a fociban: 36,3 milliárd tűnt el

Átszámítva mintegy 36,3 milliárd forintnyi eltűnt pénz nyomaira bukkantak a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetségnél (CONMEBOL).
Dudás Gábor 2017. április 27., csütörtök 11:11
Átszámítva mintegy 36,3 milliárd forintnyi eltűnt pénz nyomaira bukkantak a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetségnél (CONMEBOL).
Szerző: Dudás Gábor 2017. április 27., csütörtök 11:11

A szervezet chilei kongresszusán közölték, hogy a tetemes összeget 16 év alatt emelték le a CONMEBOL számláiról. A szerdai híradás szerint 26,9 millió dollár (7,7 milliárd forint) a korábbi elnök, Nicolas Leoz két számláján kötött ki, a többi átutalás címzettjét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A paraguayi sportvezető már egy ideje házi őrizetben van, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) 2015-ben kipattant korrupciós botrányában is érintett volt. Honfitársát, a CONMEBOL elnöki székében őt követő Juan Angel Napoutot már kiadták az Egyesült Államok igazságszolgáltatásának.

 

A New York-i szövetségi bíróság akkori vádiratában kilenc magas rangú FIFA-illetékest hoztak összefüggésbe korrupcióval. A 47 vádpontban többek között az állt, hogy az érintettek zsarolásra, csalásra és pénzmosásra épülő rendszert működtettek több mint két évtizeden keresztül. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz